Witam serdecznie,
Jak zrobic takie krople wody? czym wogole je wykonac, zeby trzymaly sie liscia?! Czy to moze jakies sztuczki photoshopowe?
Jakies pomysly?
Wersja do druku
Witam serdecznie,
Jak zrobic takie krople wody? czym wogole je wykonac, zeby trzymaly sie liscia?! Czy to moze jakies sztuczki photoshopowe?
Jakies pomysly?
dodaj do wody gliceryny, i nakłuj liść igłą od strzykawki w miejscu w którym chcesz zawiesić kropelkę.
na obydwóch widać bardzo dużo obróbki. JAK ? znajdź kroplę na liściu w słoneczną pogodę i zrób zdjęcie :). Pokombinuj może z lampą i już.
W maju ubiegłego roku, zaraz po deszczu poszedłem na działkę głównie po "kropelki". Żadnej gliceryny, żadnego Photoshopa.
Canon 20D + Sigma 70-300 Macro
KROPELKI
enkoder moze skrytykuje ale te zdjecia od 917-923 czy jakos tak po prostu mi sie totalnie nie podobaja ;P ... I nie o taki efekt mi chodzi xD
Dałem tylko zdjęcie poglądowe, nie do oceny, myślałem że o to Ci chodziło. Tak czy inaczej dzięki za słowo krytyki
Tej wiosny (jak w końcu będzie) też zamierzam zrobić wypad na kropelki, tym razem wezmę się za to dokładnie i z odpowiednim, wcześniejszym przygotowaniem, a nie po łebkach jak rok temu.
Najprościej w takim przypadku poprosić o radę autora zdjęcia. bywa że odpowie. podpytałem paru kropelkarzy i wychodzi że pierwsze zdjęcie z tego posta złożone w Psie z kilku ujęć. + oczywiście bliki i woda dodane pluginami. generalnie wiecej w tym PSa niż fotografii jako takiej. zresztą akurat ten autor produkuje tego typu montaże masowo. a to kropelek odejmie czy biedronkę dorzuci.
szansa aby otrzymać podobny efekt odrazu na zdjęciu niewielka
Nie żebym się jakoś specjalnie chwalił - ale wkleję linka do mojego postu z kropelkami. http://canon-board.info/showthread.php?t=41321. Wypasów raczej tam nie znajdziesz, ale kilka kropelek jest :) Większość robiona rankiem (między 7 a 9 rano), rosa "oryginalna", czasami tylko pomagałem sobie spryskiwaczem z kranówą. Fajna zabawa.