Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Krople wody na lisciach

Coś już napisał

Domyślnie Krople wody na lisciach

Witam serdecznie,
    Jak zrobic takie krople wody? czym wogole je wykonac, zeby trzymaly sie liscia?! Czy to moze jakies sztuczki photoshopowe?

Jakies pomysly?
    O to moj nowy sprzecik ...
    Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

dodaj do wody gliceryny, i nakłuj liść igłą od strzykawki w miejscu w którym chcesz zawiesić kropelkę.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

michal_b
    Guest

Domyślnie

na obydwóch widać bardzo dużo obróbki. JAK ? znajdź kroplę na liściu w słoneczną pogodę i zrób zdjęcie . Pokombinuj może z lampą i już.

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    dodaj do wody gliceryny, i nakłuj liść igłą od strzykawki w miejscu w którym chcesz zawiesić kropelkę.
    gliceryna gliceryna daje ładne kropelki
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W maju ubiegłego roku, zaraz po deszczu poszedłem na działkę głównie po "kropelki". Żadnej gliceryny, żadnego Photoshopa.
    Canon 20D + Sigma 70-300 Macro

KROPELKI

Coś już napisał

Domyślnie

enkoder moze skrytykuje ale te zdjecia od 917-923 czy jakos tak po prostu mi sie totalnie nie podobaja ;P ... I nie o taki efekt mi chodzi xD
    O to moj nowy sprzecik ...
    Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi

Dopiero zaczyna Awatar enkoder
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dałem tylko zdjęcie poglądowe, nie do oceny, myślałem że o to Ci chodziło. Tak czy inaczej dzięki za słowo krytyki
    Tej wiosny (jak w końcu będzie) też zamierzam zrobić wypad na kropelki, tym razem wezmę się za to dokładnie i z odpowiednim, wcześniejszym przygotowaniem, a nie po łebkach jak rok temu.

Uzależniony

Domyślnie

Najprościej w takim przypadku poprosić o radę autora zdjęcia. bywa że odpowie. podpytałem paru kropelkarzy i wychodzi że pierwsze zdjęcie z tego posta złożone w Psie z kilku ujęć. + oczywiście bliki i woda dodane pluginami. generalnie wiecej w tym PSa niż fotografii jako takiej. zresztą akurat ten autor produkuje tego typu montaże masowo. a to kropelek odejmie czy biedronkę dorzuci.
    szansa aby otrzymać podobny efekt odrazu na zdjęciu niewielka
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 26-03-2009 o 14:31

Domyślnie

Nie żebym się jakoś specjalnie chwalił - ale wkleję linka do mojego postu z kropelkami. http://canon-board.info/showthread.php?t=41321. Wypasów raczej tam nie znajdziesz, ale kilka kropelek jest Większość robiona rankiem (między 7 a 9 rano), rosa "oryginalna", czasami tylko pomagałem sobie spryskiwaczem z kranówą. Fajna zabawa.
    Finally I've found that I belong here

Uprawnienia umieszczania postów