dodaj do wody gliceryny, i nakłuj liść igłą od strzykawki w miejscu w którym chcesz zawiesić kropelkę.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
na obydwóch widać bardzo dużo obróbki. JAK ? znajdź kroplę na liściu w słoneczną pogodę i zrób zdjęcie. Pokombinuj może z lampą i już.
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
W maju ubiegłego roku, zaraz po deszczu poszedłem na działkę głównie po "kropelki". Żadnej gliceryny, żadnego Photoshopa.
Canon 20D + Sigma 70-300 Macro
KROPELKI
enkoder moze skrytykuje ale te zdjecia od 917-923 czy jakos tak po prostu mi sie totalnie nie podobaja ;P ... I nie o taki efekt mi chodzi xD
O to moj nowy sprzecik ...
Canon EOS400D + Sigma 70-300 APO MACRO+ Canon 50mm F1.8 + Kit + duzo checi
Dałem tylko zdjęcie poglądowe, nie do oceny, myślałem że o to Ci chodziło. Tak czy inaczej dzięki za słowo krytyki
Tej wiosny (jak w końcu będzie) też zamierzam zrobić wypad na kropelki, tym razem wezmę się za to dokładnie i z odpowiednim, wcześniejszym przygotowaniem, a nie po łebkach jak rok temu.
Najprościej w takim przypadku poprosić o radę autora zdjęcia. bywa że odpowie. podpytałem paru kropelkarzy i wychodzi że pierwsze zdjęcie z tego posta złożone w Psie z kilku ujęć. + oczywiście bliki i woda dodane pluginami. generalnie wiecej w tym PSa niż fotografii jako takiej. zresztą akurat ten autor produkuje tego typu montaże masowo. a to kropelek odejmie czy biedronkę dorzuci.
szansa aby otrzymać podobny efekt odrazu na zdjęciu niewielka
Ostatnio edytowane przez Canion ; 26-03-2009 o 14:31
Nie żebym się jakoś specjalnie chwalił - ale wkleję linka do mojego postu z kropelkami. http://canon-board.info/showthread.php?t=41321. Wypasów raczej tam nie znajdziesz, ale kilka kropelek jestWiększość robiona rankiem (między 7 a 9 rano), rosa "oryginalna", czasami tylko pomagałem sobie spryskiwaczem z kranówą. Fajna zabawa.
Finally I've found that I belong here