Witam, chcę kupić katę pamięci od kogoś zasłyszałem iż lepiej żebym się upewnił więc pytam 400D maksymalnie o jakiej pojemności kartę będzie czytać?
Wersja do druku
Witam, chcę kupić katę pamięci od kogoś zasłyszałem iż lepiej żebym się upewnił więc pytam 400D maksymalnie o jakiej pojemności kartę będzie czytać?
miałem 4gd i chodził bezproblemowo, ale słyszałem, ze miał kłopty z 8gb. Pozdrawiam
dziękuje za info, bo właśnie słyszałem że 400D tylko do 4GB nie chciałem tego pisać coby się ktoś nie sugerował czasami :) widać że do 16GB sobie śmiga więc jeszcze raz dzięki. Pozdro
Z ciekawości poszedłem do znajomego, który posiada CF 16GB. Po włożeniu karty, body pokazywało możliwość zrobienia 263 RAW'ów (dla porównania 2GB ma możliwość 197 RAW). Prawdopodobnie body zgubiło z pojemnością, ale zapisuje poprawnie pliki.
"350D, nie widzi 16GB karty."
a to może jednak coś w tym jest :/ ma ktoś jeszcze możliwość sprawdzenia tak jak Elgi?
Ja również polecę 2 mniejsze karty zamiast jednej wielkiej. Tak jest po prostu bezpieczniej.
Zawsze lepiej dzielic na mniejsze np. po 4gb/8gb. Wszystko oczywiscie w zaleznosci jakie body i jakie generuje duze RAWy.