Dobry Canon w granicach 500zł
Witam Was serdecznie!
Planuję zakup aparatu cyfrowego, który ma być prezentem dla mojej Ukochanej. Dziewczyna nie miała wielkiego kontaktu z aparatami, więc się nie zna za bardzo, ale też jednocześnie ma ochotę się poznać ;-)
Sam mam Canona A560. Piszę o tym, gdybyście chcieli porównywać poniższe aparaty do czegoś (np. A590 ma gorsze auto, ale lepszy manual or sth.), tu będę miał odniesienie.
Przejdźmy jednak do rzeczy.
:arrow: do wydania mam kwotę ok. 500zł.
:arrow: zastanawiam się nad kupnem jednego z wymienionych aparatów:
-Canon A590-to chyba póki co najlepsza opcja, słyszałem, że robi bardzo ładne zdjęcia na auto, a jednocześnie pozwala dokonywać dużych zmian w manualu, jak w bardziej zaawansowanych aparatach.
-Canon A580-w sumie to po prostu nieco lepsza wersja mojego A560. Więc tu wiem czego się spodziewać. Oglądałem też przykładowe zdjęcia na stonie Canona i były porównywalne z A590.
-Canon A1000
-Canon E1-o tych dwóch (E1 i A1000) praktycznie nic nie wiem. Opłaca się troche dołożyć? czego mogę się spodziewać?
-Canon IXUS 70-trochę starszy, ale słyszałem, że też niezły. Tańszy, ale akurat na cenie mi jakoś strasznie nie zależy. Bardziej na jakości :)
-a może polecacie coś innego w tej cenie?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i liczę, że pomożecie mi się zdecydować :-)
PS. A, jeszcze brałem pod uwagę Fuji S1000, ale czytałem, że padaka. No i chyba jest bardziej zaawansowany, jak dla początkującej-być może za bardzo. Może coś i o nim powiecie? Przepraszam, jeśli nietaktem jest pytać o Fuji na forum Canona ;-)
Pozdrawiam!