Witam Was serdecznie!
Planuję zakup aparatu cyfrowego, który ma być prezentem dla mojej Ukochanej. Dziewczyna nie miała wielkiego kontaktu z aparatami, więc się nie zna za bardzo, ale też jednocześnie ma ochotę się poznać ;-)
Sam mam Canona A560. Piszę o tym, gdybyście chcieli porównywać poniższe aparaty do czegoś (np. A590 ma gorsze auto, ale lepszy manual or sth.), tu będę miał odniesienie.
Przejdźmy jednak do rzeczy.
do wydania mam kwotę ok. 500zł.
zastanawiam się nad kupnem jednego z wymienionych aparatów:
-Canon A590-to chyba póki co najlepsza opcja, słyszałem, że robi bardzo ładne zdjęcia na auto, a jednocześnie pozwala dokonywać dużych zmian w manualu, jak w bardziej zaawansowanych aparatach.
-Canon A580-w sumie to po prostu nieco lepsza wersja mojego A560. Więc tu wiem czego się spodziewać. Oglądałem też przykładowe zdjęcia na stonie Canona i były porównywalne z A590.
-Canon A1000
-Canon E1-o tych dwóch (E1 i A1000) praktycznie nic nie wiem. Opłaca się troche dołożyć? czego mogę się spodziewać?
-Canon IXUS 70-trochę starszy, ale słyszałem, że też niezły. Tańszy, ale akurat na cenie mi jakoś strasznie nie zależy. Bardziej na jakości
-a może polecacie coś innego w tej cenie?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i liczę, że pomożecie mi się zdecydować :-)
PS. A, jeszcze brałem pod uwagę Fuji S1000, ale czytałem, że padaka. No i chyba jest bardziej zaawansowany, jak dla początkującej-być może za bardzo. Może coś i o nim powiecie? Przepraszam, jeśli nietaktem jest pytać o Fuji na forum Canona ;-)
Pozdrawiam!