Czy ktoś z forumowiczów używa już któregoś z tych maluchów: MSI Wind, Everex CloudBook, Asus Eee PC, Acer One, HP miniNote, etc.?
Niby to nie to samo, co porządny laptop 12.1'', ale i cena mniejsza...
Wersja do druku
Czy ktoś z forumowiczów używa już któregoś z tych maluchów: MSI Wind, Everex CloudBook, Asus Eee PC, Acer One, HP miniNote, etc.?
Niby to nie to samo, co porządny laptop 12.1'', ale i cena mniejsza...
Tez sie rozgladalem i szczerze mowiac moj wybor padl na 12" Powerbooka :)
Nie pomagasz - szukam powodu do "nienabycia" ThinkPada X200... pozostaje nadzieja, że przywalą z PL-ceną i mi przejdzie
Ja bawiłem się eeeeeeeeePC Asusa. 700 i 900. 900 fajniejszy - wiekszy SDD i ekranik. Klawiszki troszkę malutkie. Osobiście czekam na Winda.
Ja nad Windem mocno myślałem ale w tej chwili jest w cenie normalnego dużego laptopa mając wyraźnie słabszą konfigurację. Jak stanieje o 300-500 pln to kupię.
Powiem szczerze, że niedawno też stałem przed dylematem kupna małego laptoka. Ostatecznie zdecydowałem się na 13" Toshibe i myślę, że była to jednak dobra decyzja. A to z takich powodów: bateria, która jest większa i trzyma ciut dłużej, większe klawisze - jak ktoś ma grube paluchy jak ja to może mieć problem na czymś mniejszym, przy obróbce jednak malutki ekran bywa upierdliwy kiedy przy odpowiedniej wielkości foty żeby widzieć potrzebne szczegóły musimy zdjęcie przewijać bo całe się nie mieści no i ostatnie to taka "dziesiątka" i tak mi się nie zmieści do kieszeni w spodniach więc tak czy siak trzeba ze sobą tachać torbę z kompem a 13" waży niecałe 2kg więc tragedii nie ma. Mały komp jest fajny ale pytanie czy w przypadku fotografa jest do końca praktyczny? Osobiście wydaje mi się, że 12-13 cali o takie optimum, na tyle mały, że zbytnio nie przeszkadza a na tyle wydajny, że można śmiało na nim działać.
czy ja wiem ? akurat dla reportera to idealne narzedzie pracy, trzeba oczywiscie miec grip z wifi i wowczas zrzucenie, szybka obrobka w terenie i wyslanie przez gprs/3g w ciagu kilku minut, oczywiscie nie mowimy tutaj o obrobce na cele slubne/reklamowe/wystawowe itd do tego potrzebny jest inny sprzet, ale dla reportera taki netbook to ideal