Właśnie wziąłem się za robienie zdjęć ludzi. Bardzo chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat. Wszelkie uwagi mile widziane.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Resztę wrzucę wieczorem
Wersja do druku
Właśnie wziąłem się za robienie zdjęć ludzi. Bardzo chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat. Wszelkie uwagi mile widziane.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Resztę wrzucę wieczorem
Dwójka niezła, reszta słabiutka.
Buaha! Zdjęcia są słabe, ale nie słuchaj Viteza, wrzuć jak mówiłeś. Jak nie będziesz się weryfikował z publicznością - nie nauczysz się nigdy. Parę amatorskich rad:
1. Nie cuduj. Pooglądaj dobre portrety w sieci i fotografuj klasycznie, opanuj warsztat, na wydziwy przyjdzie czas
2. Na dworze chowaj aparat między 11.00 a 16.00, przynajmniej na razie.
3. Jeżeli Dziewczyna sie upiera, żeby nosić na wardze to paskudne coś, wyszopuj. Nie wiem jak na innych, ale mi takie ozdoby przywodzą na myśl.... sekcję zwłok.
4 do 10. Fotografuj i pokazuj!
Vitez: Właśnie po to wrzucam żeby uzyskać rady co poprawić i co zrobić lepiej. Tak to za pół roku zdjęcie były by takie sam.
Ewa: Dzięki ;) Czyżby słońce za mocno świeciło między 11 a 16 że wtedy sobie lepiej odpuścić?
A teraz reszta zdjęć:
7.
8.Jakoś to zdjęcie mi się podoba choć wiele mu brakuje. To chyba przez to że włosy są tak oświetlone od tyłu.
9.
10.
11.
ty naprawdę lepiej pooglądaj trochę zdjęć w sieci, bo to co pokazujesz jest naprawdę bardzo kiepskie. Czasu trzeba, nie zrażaj się.
Może inaczej...
Chodziło mi o to byś najpierw poczekał na krytykę tych co już pokazałeś, poćwiczył, poprawił i dopiero pokazał następne.
Ogólnie głównie pod pkt 1. z postu Ewy mogę się podpisać.
Udziwniasz kadry i pozy a podstawy leżą.
Pokaż kilka poprawnie, klasycznie skadrowanych portretów przy rozsądnych warunkach oświetleniowych a potem idź dalej.
Bo tak to wygląda jakbyś prawo jazdy na prom kosmiczny próbował zrobić od razu :roll: .
Kurcze... deja vu ?
Ja te pierwsze zdjęcia już gdzieś kiedyś....
dla mnie tylko 2 reszta kiepskie ale co tam ćwicz dalej
pozdrawiam