Dwójka niezła, reszta słabiutka.
Buaha! Zdjęcia są słabe, ale nie słuchaj Viteza, wrzuć jak mówiłeś. Jak nie będziesz się weryfikował z publicznością - nie nauczysz się nigdy. Parę amatorskich rad:
1. Nie cuduj. Pooglądaj dobre portrety w sieci i fotografuj klasycznie, opanuj warsztat, na wydziwy przyjdzie czas
2. Na dworze chowaj aparat między 11.00 a 16.00, przynajmniej na razie.
3. Jeżeli Dziewczyna sie upiera, żeby nosić na wardze to paskudne coś, wyszopuj. Nie wiem jak na innych, ale mi takie ozdoby przywodzą na myśl.... sekcję zwłok.
4 do 10. Fotografuj i pokazuj!
Vitez: Właśnie po to wrzucam żeby uzyskać rady co poprawić i co zrobić lepiej. Tak to za pół roku zdjęcie były by takie sam.
Ewa: DziękiCzyżby słońce za mocno świeciło między 11 a 16 że wtedy sobie lepiej odpuścić?
A teraz reszta zdjęć:
7.
8.Jakoś to zdjęcie mi się podoba choć wiele mu brakuje. To chyba przez to że włosy są tak oświetlone od tyłu.
9.
10.
11.
ty naprawdę lepiej pooglądaj trochę zdjęć w sieci, bo to co pokazujesz jest naprawdę bardzo kiepskie. Czasu trzeba, nie zrażaj się.
Może inaczej...
Chodziło mi o to byś najpierw poczekał na krytykę tych co już pokazałeś, poćwiczył, poprawił i dopiero pokazał następne.
Ogólnie głównie pod pkt 1. z postu Ewy mogę się podpisać.
Udziwniasz kadry i pozy a podstawy leżą.
Pokaż kilka poprawnie, klasycznie skadrowanych portretów przy rozsądnych warunkach oświetleniowych a potem idź dalej.
Bo tak to wygląda jakbyś prawo jazdy na prom kosmiczny próbował zrobić od razu.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Kurcze... deja vu ?
Ja te pierwsze zdjęcia już gdzieś kiedyś....
dla mnie tylko 2 reszta kiepskie ale co tam ćwicz dalej
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez fotokor1 ; 01-05-2008 o 14:28
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi