-
350D lepszy od 20D !!!
W najnowszym numerze FVD - Panowie (m.in. znany z dyskusji na forach D.H.) stwierdzili iż o ile 20D ma nieco lepsza funkcjonalność, to 350D robi 'znacznie' ostrzejsze fotki. Pomijając kwestie problemu z "łapaniem" ostrości w dwudziestkach, to chyba lekka przesada?!
Wg moich testów "na oko" to Panowie Ci 'znacznie' to się mylą...
I nie przekonuja mnie argumenty typu, że 350D potrafi uchwycić 1200 poziomych lini, przy 1000 linii dwudziestki.
Kto zechce mnie wyprowadzić z błędu?
-
ale co.. mamy teoretyzowac? robiles jakis test ze zaprzeczasz czy ci sie tylko wydaje ze to nieprawda? bo "na oko" to chlop w szpitalu umarl..
-
Ciekawie będzie jak to prawda
-
Jeden komentarz testow tych Panow w FVD: :shock: :lol:
-
Chyba dla świętego spokoju powinniśmy powiedzieć raz na zawsze 350D - badziewny mały i plasticzany aparat - w opinii wszystkich robiących testy porównawcze oraz dużej części świeżo upieczonych użytkowników dSLR jest najlepszym aparatem na świecie i na zawsze. Już mnie to nudzi...
Czy ktoś bardzo mądry potrafi mi powiedzieć, jakim sposobem matryca 350D tej samej wielkości i wykonana w identycznej technologii co 20D potrafi zarejestrować 20% więcej detali? Tego naprawdę nie kumam
-
Kubaman - krotko mowiac: sedzia kalosz :-)
a tak serio... no przeciez nie od dzis wiadomo, ze w takich testach drukuja wyniki, w zaleznosci od tego kto, ile i na co posmaruje...
-
Łatwo to możnaby zrozumieć. Inny filtr przed matrycą (=moira) albo poprawiony algorytm dekodowania z raw, albo inne domyślne ustawienia ostrości.
-
Canon na Canon'a? Hmm... ciekawe jaki maja interes smarowac na 20D :D
-
Tomek, OK to da się jakoś wyjaśnić, ale przecież marketing Canona trąbiłby o tym w niebogłosy. Mówimy o rzekomej 20% poprawie jakości ...
-
Testerzy do d... Co innego... Nawet jak by tam slabszy filtr byl i lepsze algorytmy z wiekszym wyostrzaniem standardowo ustawionym to i tak mi sie nie wydaje zeby od razu wyszlo 20%... Troche to duzo...
A przeciez oba body maja defaultowy "parameter 1" (o ile mi sie cos nie pokickalo) taki jak 300D... Algorytmy tez raczej takie same... Nawet jesli by zmienili to i nowy firmware do 20'stki powinien byc...