Sigma 30/1,4 minitest , zdjecia
Dzisiaj przyszla.
mialem ja juz kiedys ale nie byla udana szczegolnie jesli chodzi o AF. Zalozylem na swiezo regulowana z Zytniej puszke 20d i niestety dosc duzy BF. wiem ze to wina szkla bo inne 3 obiektywy ze stopki dzialaja idealnie.
Zaczalem focic i lapie tak 15% zdjec w punkt. Zmartwil bym sie powaznie ale tak sie zlozylo ze pozyczylem od kumpla 30d ktore ma dla odmiany duzy FF na szklach o ktorych wczesniej wspomnialem . Zlaczylem dwa felerne ogniwa i bajka ! ! ! . Ostrosc szybkosc , kontasty, celnosc AF plastyka zdjeci jak nalezy. W porownaniu z 50/1,4 w kazdej kategorii jest lepsza (no moze oprocz bokeh)! !! ! ! (wieczorem wrzuce zdjecia z 20 - te trafione ) i 30d - trafia 95%. Wysylam go po łikendzie do Gdyni na kalibracje ( juz dzwonilem ) i juz wiem ze ciezko mi bedzie je zdjac z body. ( niestety dwa tygodnie bez bodi i szkla ale zostawiam sobie ja ze wzgledu na jakosc optyczna.)
oki zdjecia
20d sharpnesna 2+ na 1,4 . W ps tylko pomniejszone i zapisane dla web na 100% i crop 100% ponizej
i jeszce moze jakis portret na 1,4 30d shrpns w aparacie na 5. tylko pomniejszone i save for web na 100% i crop ponizej