Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Sigma 30/1,4 minitest , zdjecia

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie Sigma 30/1,4 minitest , zdjecia

Dzisiaj przyszla.
    mialem ja juz kiedys ale nie byla udana szczegolnie jesli chodzi o AF. Zalozylem na swiezo regulowana z Zytniej puszke 20d i niestety dosc duzy BF. wiem ze to wina szkla bo inne 3 obiektywy ze stopki dzialaja idealnie.
    Zaczalem focic i lapie tak 15% zdjec w punkt. Zmartwil bym sie powaznie ale tak sie zlozylo ze pozyczylem od kumpla 30d ktore ma dla odmiany duzy FF na szklach o ktorych wczesniej wspomnialem . Zlaczylem dwa felerne ogniwa i bajka ! ! ! . Ostrosc szybkosc , kontasty, celnosc AF plastyka zdjeci jak nalezy. W porownaniu z 50/1,4 w kazdej kategorii jest lepsza (no moze oprocz bokeh)! !! ! ! (wieczorem wrzuce zdjecia z 20 - te trafione ) i 30d - trafia 95%. Wysylam go po łikendzie do Gdyni na kalibracje ( juz dzwonilem ) i juz wiem ze ciezko mi bedzie je zdjac z body. ( niestety dwa tygodnie bez bodi i szkla ale zostawiam sobie ja ze wzgledu na jakosc optyczna.)

oki zdjecia

20d sharpnesna 2+ na 1,4 . W ps tylko pomniejszone i zapisane dla web na 100% i crop 100% ponizej

i jeszce moze jakis portret na 1,4 30d shrpns w aparacie na 5. tylko pomniejszone i save for web na 100% i crop ponizej
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 10-05-2007 o 17:11
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Hej,
    możesz, proszę, dać wycinek z widoczną nieostrością (gdzieś bok kadru, róg...)?

Bywalec

Domyślnie

Gratuluję szkła. Za godzinę jadę pomacać w sklepie Sigmy egzemplarz 30-stki, bo dziś była dostawa. W jednym z wątków wklejałem link do podobnych testów, które umieściłem na NF, gdyż analogiczne szkło miałem do mojej D80-tki. Jakby ktoś chciał poczytać i pooglądać (jest dużo zdjęć) to tutaj http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=20165&page=2

A jak już kupię swoje szkło do Canona, to też się dokleję do tego wątku z samplami.

Miłego pstrykania weekendowego

Domyślnie

witam

ogladalem sample na forum canona eng i szlo sie podoba szczegolnie jego cena lecz u mnie nie maja zeby podpiac lub pomacac , niby duze miasto a wielka kupa
    z tego co pisza to po co niektorzy wysylali kilka razy ale efekt koncowy ich zadowalal lub byla wymiana na nowe
    wiec z ebaya ciezko zdecydowac sie na zakup

link do paru fotek z 30mm sigmy

Pozdrawiam Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Bywalec

Domyślnie

To ja też dorzucę kilka linków do ekstra fotek. Mam je z czasów, gdy kupowałem Sigmę do Nikonka. Zdjęcia są typowo amatorskie, przez co są bardzo fajne.

http://www.joachimgerstl.com/hidden_Sigma_30mm.htm - fotki pewnego Niemca - miodzik
    http://www.rytterfalk.com/2006/04/04...age-38-photos/ - Sigma + Canon w akcji w Chinach
    http://photography-on-the.net/forum/...highlight=30mm - różności
    http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=21826519 - dłuugi wątek z wieloma zdjęciami

Mnie te wszystkie fotki + opinie posiadaczy Sigmy przekonały. Szkło trochę abberuje, rzeczywiście krawędzi nie ma takich ostrych jakby się chciało, ale tego nie widać w przypadku normalnych zdjęć do których się go używa. Natomiast plastyka, GO i możliwość robienia fotek bez użycia światła zdecydowanie na plus.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

w porównaniu z 50 1.4 rzeczywiście ładnie, ale mam wrażenie że bardzo ociepla kolory.

Domyślnie

to jest rewelacyjny obiektyw smiem twierdzic ze na 1,4 jest jak 35L na 1,4 , mialem go w nikonie, kalibracja w gdyni rozwiazala problem pracy jego AF smigal az zal bylo sprzedawac , polecam to szklo, kaldzie trupem np 28 1,8 na 1,8

Coś już napisał

Domyślnie

A ocieplanie kolorów nie przeszkadza przy normalnym używaniu?
    "korpus niezbyt profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus profi w rękach amatora, ale już korpus profi w rękach profi daje rezultaty bardziej profi niż korpus niezbyt profi w rękach profi"

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

przeniosłem

szkoda, że to szkiełko tylko na APS-C bo zacne
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    przeniosłem

szkoda, że to szkiełko tylko na APS-C bo zacne
    Wielka szkoda tyle, że pod pełną klatkę to by kosztowało majątek .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów