TANI obiektwy do przyjęcia ...
Witam
Mam problem z wyborem obiektywu do mojego d60 ...
chodzi oto że:
musi być tani do 1000zł
musi mieć jako taki zakres ogniskowych poniewarz potrzebny mi jest do reportarzy ślubnych, w kościele, domu np u panny młodej itd ...
Musi robić jako takie zdjecia wiadomo że nie będzie zachwycał ale w tej cenie pewnie nic nie zachwyca a ten obiektyw mógłby na siebie zarobić ..
co proponujecie w tej cenie ?? w ogóle da sie coś kupić do takich zastosować o których pisze i w tej cenie ??
prosze o podpowiedz bo ze szkieł jestem "lewar" :|
Re: TANI obiektwy do przyjęcia ...
Cytat:
Zamieszczone przez kml
musi być tani do 1000zł
musi mieć jako taki zakres ogniskowych poniewarz potrzebny mi jest do reportarzy ślubnych, w kościele, domu np u panny młodej itd ...
Musi robić jako takie zdjecia wiadomo że nie będzie zachwycał ale w tej cenie pewnie nic nie zachwyca a ten obiektyw mógłby na siebie zarobić ..
co proponujecie w tej cenie ?? w ogóle da sie coś kupić do takich zastosować o których pisze i w tej cenie ??
:|
Biorąc pod uwagę ograniczony budżet, zdjęcia we wnętrzach (i to dość ciemnych - kościół) i użyteczny zakres ogniskowych, to wydaje mi się, że godną zainteresowania jest Tokina 28-70 f/2.8. A w domu to chociaż kit by się przydał bo Tokina może być za wąska.
A dysponujesz zewn. lampą?