-
Awaria A95
Witam
Mam problem z aparatem, kiedy ekran LCD jest zamknięty aparat działa i robi zdjęcia, gdy chcę otworzyć ekran po lekkim uchyleniu wyłącza się. Tak samo dzieje się gdy chcę przestawić go w tryb podglądu zdjęć.
Może ktoś się z tym spotkał.
Jeśli to awaria to gdzie w Warszawie poza Centrum Serwisowym na Żelaznej oddać do naprawy.
Adam
-
Używasz baterii, czy akumulatorów? Na bateriach to całkiem normalne zachowanie - często nie mają wystarczająco dużo 'prądu':lol: Jeśli na akumulatorach, to spróbuj je najpierw solidnie naładować, a jeśli nie pomoże, to wypróbuj inny komplet. Jeśli i to nie pomoże, to tylko serwis.
-
Używam akumulatorków. Dla pewności ładuję je jeszcze raz. Najdziwniejsze że przy zamkniętym wyświetlaczu aparat działa, robi zdjęcia, błyska lampa.
Przy próbie otwarcia od razu się wyłącza ??
-
kiedys chyba mialem cos podobnego, ale wlasnie mialo to zwiazek z rozladwanymi juz dosyc mocno bateriami, a wiec z wylaczonym wyswietlaczem robil, jak sie wlaczylo wyswitlacz to nagle przestawal, jutro bede mial swojego starego A95, ktory wlasnie leci z polska to pokombinuje z nim, a robi ci zdjecia tylko z wyswietlaczem zamknietym w pozycji ekranika do wewnatrz ? czy takze ze skierowanym na zewnatrz ?
-
Robi zdjęcia tylko z ekranem zamkniętym. W momencie odchylania ekranu gaśnie. Tak samo jest gdy przełączam go w pozycję przeglądu zdjęć.
-
Kiedyś miałem coś podobnego z G3 (wyświetlacz chyba identyczny). Pomogło rozkręcenie i dociśnięcie wszystkich złączy od kabelków łączących lcd z resztą bebechów.
-
Już wszystko jasne. Poleciała płytka zasilania + czyszczenie 320 zł.
Zastanawia mnie tylko przyczyna dlaczego padła?? Padła po zmianie z akumulatorków na baterie alkaliczne czy to możliwe że przez baterie ??