Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Awaria A95

adam70
    Guest

Domyślnie Awaria A95

Witam
    Mam problem z aparatem, kiedy ekran LCD jest zamknięty aparat działa i robi zdjęcia, gdy chcę otworzyć ekran po lekkim uchyleniu wyłącza się. Tak samo dzieje się gdy chcę przestawić go w tryb podglądu zdjęć.
    Może ktoś się z tym spotkał.
    Jeśli to awaria to gdzie w Warszawie poza Centrum Serwisowym na Żelaznej oddać do naprawy.
    Adam

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Używasz baterii, czy akumulatorów? Na bateriach to całkiem normalne zachowanie - często nie mają wystarczająco dużo 'prądu' Jeśli na akumulatorach, to spróbuj je najpierw solidnie naładować, a jeśli nie pomoże, to wypróbuj inny komplet. Jeśli i to nie pomoże, to tylko serwis.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

adam70
    Guest

Domyślnie

Używam akumulatorków. Dla pewności ładuję je jeszcze raz. Najdziwniejsze że przy zamkniętym wyświetlaczu aparat działa, robi zdjęcia, błyska lampa.
    Przy próbie otwarcia od razu się wyłącza ??

Uzależniony

Domyślnie

kiedys chyba mialem cos podobnego, ale wlasnie mialo to zwiazek z rozladwanymi juz dosyc mocno bateriami, a wiec z wylaczonym wyswietlaczem robil, jak sie wlaczylo wyswitlacz to nagle przestawal, jutro bede mial swojego starego A95, ktory wlasnie leci z polska to pokombinuje z nim, a robi ci zdjecia tylko z wyswietlaczem zamknietym w pozycji ekranika do wewnatrz ? czy takze ze skierowanym na zewnatrz ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

adam70
    Guest

Domyślnie

Robi zdjęcia tylko z ekranem zamkniętym. W momencie odchylania ekranu gaśnie. Tak samo jest gdy przełączam go w pozycję przeglądu zdjęć.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mazury Zach.

Domyślnie

Kiedyś miałem coś podobnego z G3 (wyświetlacz chyba identyczny). Pomogło rozkręcenie i dociśnięcie wszystkich złączy od kabelków łączących lcd z resztą bebechów.

adam70
    Guest

Domyślnie

Już wszystko jasne. Poleciała płytka zasilania + czyszczenie 320 zł.
    Zastanawia mnie tylko przyczyna dlaczego padła?? Padła po zmianie z akumulatorków na baterie alkaliczne czy to możliwe że przez baterie ??

Uprawnienia umieszczania postów