problem z serwisem canona
Witam,
Czy ktos z was ma jakies doświadczenia z serwisem canona na żytniej w wa-wie?
Bo własnie wórciła stamtąd znajoma i z jej relacji wynika ze leca sobie w preta po całosci:
Znajoma kupiła ostatnio zestaw 20D (z euro gwarancją) i szkła 17-40L, 70-200 f4L, 50 f1,4 plus dodatki... Niestety gdy podpieła nowe szkła (wczesniej miała 24-85) okazało sie ze jest wyrazny front focus, na wszystkich szkłach... poszła wiec do serwisu :(
... odbierając dzis aparat usyszała ze niestety jest to wina szkieł (wszytskich!!!) pan ustawił body do swojego obiektywu (cieawe jakie ma szkło) i podobno działa super a ona jak chce zeby działało z jej szkłami moze to zrobic za odpłatnością...
Ja sie grzecznie pytam O CO CHODZI??? czy ludzie w ty serwisie sa normalni?
... macie jakies pomysły na rozwiazanie tej sytuacji? moze sa jakies lepsze serwisy w polsce?
Re: problem z serwisem canona
Cytat:
Zamieszczone przez rev
Witam,
Czy ktos z was ma jakies doświadczenia z serwisem canona na żytniej w wa-wie?
... odbierając dzis aparat usyszała ze niestety jest to wina szkieł (wszytskich!!!) pan ustawił body do swojego obiektywu (cieawe jakie ma szkło) i podobno działa super a ona jak chce zeby działało z jej szkłami moze to zrobic za odpłatnością...
Dzięki za ostrzeżenie. Trza się trzymać z daleka od takich expertów. Smutne, bo to jedyne autoryzowany w Polsce serwis.
Cytat:
... Smutne, bo to jedyne autoryzowany w Polsce serwis.
A znasz jakieś inne nie autoryzowane ???
Cytat:
Zamieszczone przez rev
Ja sie grzecznie pytam O CO CHODZI??? czy ludzie w ty serwisie sa normalni?
Z powyższego opisu - nie, nie są :( I nie ma na to rady.
Ja w serwisie .ch przez ponad godzinę ustawiałem swoje trzy obiektywy razem z serwisantem tak długo, aż byłem zadowolony z efektu.
Cytat:
Zamieszczone przez rev
Obawiam się, że serwis na Żytniej jest jedynym autoryzowanym serwisem Canona w Polsce.
Byłem na Żytniej z 10D i 50 f/1.4. FF na całej linii. Sprawdzają poprawność działania AF w body posługując się swoim egzemplarzem 70-200 f/2.8 i softem. Wszystko było OK więc nic nie ruszali i odradzali dociągania AF, bo z pozostałymi szkłami się rozjedzie (jeśli z innymi ostrzy dobrze - a u mnie tak było). W sumie mogli mi skalibrować i skasować mnie na parę złotych (sprzęt nieobjęty gwarancją) jednak tego nie zrobili. Sprawdzenie było za darmo. Ostatecznie wymieniłem szkło i pomogło.
U Ciebie sprawa jest inna - wszystkie szkła do wymiany :?: :shock:
Mało prawdopodobne aby były walnięte. Skoro w serwisie powiedzieli, że wszystko jest OK to może znajoma robi jakieś błędy techniczne i/lub ma nieprawidłowo poustawiane parametry w 20D :?: