Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: problem z serwisem canona

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie problem z serwisem canona

Witam,

Czy ktos z was ma jakies doświadczenia z serwisem canona na żytniej w wa-wie?

Bo własnie wórciła stamtąd znajoma i z jej relacji wynika ze leca sobie w preta po całosci:

Znajoma kupiła ostatnio zestaw 20D (z euro gwarancją) i szkła 17-40L, 70-200 f4L, 50 f1,4 plus dodatki... Niestety gdy podpieła nowe szkła (wczesniej miała 24-85) okazało sie ze jest wyrazny front focus, na wszystkich szkłach... poszła wiec do serwisu

... odbierając dzis aparat usyszała ze niestety jest to wina szkieł (wszytskich!!!) pan ustawił body do swojego obiektywu (cieawe jakie ma szkło) i podobno działa super a ona jak chce zeby działało z jej szkłami moze to zrobic za odpłatnością...

Ja sie grzecznie pytam O CO CHODZI??? czy ludzie w ty serwisie sa normalni?
    ... macie jakies pomysły na rozwiazanie tej sytuacji? moze sa jakies lepsze serwisy w polsce?

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie Re: problem z serwisem canona

Cytat Zamieszczone przez rev
    Witam,

Czy ktos z was ma jakies doświadczenia z serwisem canona na żytniej w wa-wie?
    ... odbierając dzis aparat usyszała ze niestety jest to wina szkieł (wszytskich!!!) pan ustawił body do swojego obiektywu (cieawe jakie ma szkło) i podobno działa super a ona jak chce zeby działało z jej szkłami moze to zrobic za odpłatnością...
    Dzięki za ostrzeżenie. Trza się trzymać z daleka od takich expertów. Smutne, bo to jedyne autoryzowany w Polsce serwis.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kalisz

... Smutne, bo to jedyne autoryzowany w Polsce serwis.
    A znasz jakieś inne nie autoryzowane ???

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Ja sie grzecznie pytam O CO CHODZI??? czy ludzie w ty serwisie sa normalni?
    Z powyższego opisu - nie, nie są I nie ma na to rady.

Ja w serwisie .ch przez ponad godzinę ustawiałem swoje trzy obiektywy razem z serwisantem tak długo, aż byłem zadowolony z efektu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dziwny jest ten swiat, podobno dodatkowo obsługa była wyjatkowo chamska... znajoma zaraz wybiera sie do centrali na mołdawską moze tam cos wskóra

jesli nie... to ma eurogwarancję, moze w niemczech, na litwie maja lepsze serwisy

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Obawiam się, że serwis na Żytniej jest jedynym autoryzowanym serwisem Canona w Polsce.
    Byłem na Żytniej z 10D i 50 f/1.4. FF na całej linii. Sprawdzają poprawność działania AF w body posługując się swoim egzemplarzem 70-200 f/2.8 i softem. Wszystko było OK więc nic nie ruszali i odradzali dociągania AF, bo z pozostałymi szkłami się rozjedzie (jeśli z innymi ostrzy dobrze - a u mnie tak było). W sumie mogli mi skalibrować i skasować mnie na parę złotych (sprzęt nieobjęty gwarancją) jednak tego nie zrobili. Sprawdzenie było za darmo. Ostatecznie wymieniłem szkło i pomogło.
    U Ciebie sprawa jest inna - wszystkie szkła do wymiany
    Mało prawdopodobne aby były walnięte. Skoro w serwisie powiedzieli, że wszystko jest OK to może znajoma robi jakieś błędy techniczne i/lub ma nieprawidłowo poustawiane parametry w 20D

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

hmm, nie wiem czy mozna cos przestawic w aparacie... jest tam funkcja "zrób nieostre zdjęcie"

a tak serio to własnie dostałem fotki, przed wizyta w serwisie aparat ostrzył przed punktem (cykałem osobiscie a po wizycie... prosze... jak dla mnie za

200mm f4 ostrzone na 10cm http://sztybel.w.interia.pl/200mm.jpg
    50mm f1,4 ostrzone na 40cm http://sztybel.w.interia.pl/50mm.jpg

skala 1:1

pozdrawiam...

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hmm, nie wiem czy mozna cos przestawic w aparacie... jest tam funkcja "zrób nieostre zdjęcie"
    Oczywiście takiej funkcji nie ma, chodziło mi raczej o ustawienie AF One Shot z punktem centralnym (bo można np. pozostawić automatyczny wybór AF).

a tak serio to własnie dostałem fotki, przed wizyta w serwisie aparat ostrzył przed punktem (cykałem osobiscie a po wizycie... prosze... jak dla mnie za
    To w końcu coś zrobili z AF? Nie rozumiem...
    A te fotki to robione na pełnej dziurze ze statywu z ew. mirror lockup?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

a tak serio to własnie dostałem fotki, przed wizyta w serwisie aparat ostrzył przed punktem (cykałem osobiscie a po wizycie...
    A może to właśnie w serwisie przestawili AF na centralny?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tak - pełna dziura,
    statyw - mam nadzieję ze - tak (nie napisali w extifie

mirror - raczej watpie by kolezanka na to wpadła, ale w wypadku tych fot chyba nie ma to większego znaczenia, bo ewidentnie widac ze ostrzy za punktem i zadna blokada lustra tego nie zmieni

ps. punkty ostrzenia raczej wybierała ręcznie...

pozdrawiam

[ Dodano: 28-01-2005 ]
    A może to właśnie w serwisie przestawili AF na centralny?
    a mogli se przestawic, na zdjeciach tak czy siak ostrosc była mierzona centralnym punktem - sprawdziłem

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów