Czy mozliwe jest tak ustawienie lampy, zeby AF byl wspomagany przez lampe poprzez wyswietlenie siatki, ale zeby lampa nie blyskala? Niestety nie znalazlem tych nastawow w funkcjach lampy C.Fn.
Wersja do druku
Czy mozliwe jest tak ustawienie lampy, zeby AF byl wspomagany przez lampe poprzez wyswietlenie siatki, ale zeby lampa nie blyskala? Niestety nie znalazlem tych nastawow w funkcjach lampy C.Fn.
Jeśli nie znalazłeś... to poszukaj jeszcze raz. Jak znowu nie będzie, to ponownie tam zerknij.
PS. Na pewno jest.
EDIT: No dobra, nie będę świnia :P
Nie wiem który to numer C.fn. w 350D, ale szukaj: AF: emits, Flash: does not fire.
Dodam, że to w dwóch różnych/osobnych C.fn jest.
Mam instrukcje po polsku niestety:(
C.Fn 12 - wylaczanie oswietlenia wspomagajacego - mam ustawione na wlaczone
W takim razie potrzebuje wylaczyc sam blysk - i takiej funkcji nie widze:(
ale chyba chodzi ze to C.Fn masz tak ustawic w lampie a nie w aparacie
ja caly czas mowie o lampie;)
Moze inaczej;) Pytanie jest skeirowane do osob, ktore maja 580 i ZNAJA odpowiedz na moje pytanie;) Bo na pale (i z pomoca instrukcji) to juz sam probowalem...
No no :| Skasowałem jednego posta bo trochę namieszałem :oops:
Sorka. 'Poprzez' 350D się tego nie da wyłączyć, a dodatkowo sama lampa też taką funkcją nie dysponuje. Pozostaje chyba zaklejanie jakiś styków ;-)
ehh... szkoda... Ale dzieki za zaangazowanie;)
A tak, zaklejenie styków. Tylko nie wiem których. W każdym razie na pewno działa :) Gdy walczyłem z przedłużeniem Off Shoe Cord i coś mi nie stykało, to lampa własnie wspomagała a nie błyskała.