Czy mozliwe jest tak ustawienie lampy, zeby AF byl wspomagany przez lampe poprzez wyswietlenie siatki, ale zeby lampa nie blyskala? Niestety nie znalazlem tych nastawow w funkcjach lampy C.Fn.
Czy mozliwe jest tak ustawienie lampy, zeby AF byl wspomagany przez lampe poprzez wyswietlenie siatki, ale zeby lampa nie blyskala? Niestety nie znalazlem tych nastawow w funkcjach lampy C.Fn.
Jeśli nie znalazłeś... to poszukaj jeszcze raz. Jak znowu nie będzie, to ponownie tam zerknij.
PS. Na pewno jest.
EDIT: No dobra, nie będę świnia :P
Nie wiem który to numer C.fn. w 350D, ale szukaj: AF: emits, Flash: does not fire.
Dodam, że to w dwóch różnych/osobnych C.fn jest.
Ostatnio edytowane przez Zielony ; 03-01-2007 o 23:49
Mam instrukcje po polsku niestety
C.Fn 12 - wylaczanie oswietlenia wspomagajacego - mam ustawione na wlaczone
W takim razie potrzebuje wylaczyc sam blysk - i takiej funkcji nie widze![]()
ale chyba chodzi ze to C.Fn masz tak ustawic w lampie a nie w aparacie
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
ja caly czas mowie o lampie
Moze inaczejPytanie jest skeirowane do osob, ktore maja 580 i ZNAJA odpowiedz na moje pytanie
Bo na pale (i z pomoca instrukcji) to juz sam probowalem...
Ostatnio edytowane przez kris75 ; 03-01-2007 o 23:49
________
Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
Immanuel Kant
No noSkasowałem jednego posta bo trochę namieszałem
Sorka. 'Poprzez' 350D się tego nie da wyłączyć, a dodatkowo sama lampa też taką funkcją nie dysponuje. Pozostaje chyba zaklejanie jakiś styków ;-)
ehh... szkoda... Ale dzieki za zaangazowanie![]()
A tak, zaklejenie styków. Tylko nie wiem których. W każdym razie na pewno działaGdy walczyłem z przedłużeniem Off Shoe Cord i coś mi nie stykało, to lampa własnie wspomagała a nie błyskała.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0