Canon EOS R - adaptery EF
Cześć. Z racji, że na dniach stanę się posiadaczem aparatu z systemu R to mam pytanie o adaptery z mocowaniem EF. Jakie zamienniki polecicie i czy warto zainwestować od razu w adapter z filtrami lub pierścieniem z możliwością konfiguracji jakiejś funkcji aparatu. Rozważam marki Commlite lub Viltrox. chyba te są najlepiej jakościowo wykonane. Chyba, że ktoś ma coś sprawdzonego i jest równie dobre to chętnie usłyszę opinię.
Odp: Canon EOS R - adaptery EF
Viltrox odpuść, ten bolec blokujący jest cienszy niż w oryginalne i jak masz ciężkie szkła to zawsze jest luz obrotowy. Oryginał lepiej trzyma szkła. Commlite nie miałem.
Gdyby kogoś interesował zakup oryginalnego adaptera mocowania Canon EF-EOS R w uczciwych cenach, to może go ponownie dokonać w dwóch sklepach:
https://www.amazon.pl/Canon-CR-EF-EO...07H5SL6W3?th=1
https://store.canon.pl/canon-adapter...os-r/2971C005/
Tak dla przypomnienia:
https://store.canon.pl/store-faqs/
Cytat:
Czy mogę zażądać zwrotu podatku VAT za mój zakup?
Nie. Nasz sklep internetowy jest przeznaczony dla klientów indywidualnych. Nie wystawiamy faktur VAT za produkty kupione w naszym internetowym sklepie dla klientów indywidualnych, dlatego firmy nie mogą ubiegać się o zwrot podatku VAT za zakupy dokonane w tym sklepie.
Też kupowałem na Amazonie.
Cytat:
Zamieszczone przez
mkamelg
"Produkt niedostępny"... :(
Ja z konieczności kupiłem Commelite - póki co mogę powiedzieć tyle, że EF/EFS-y mi działają bez problemu ale na niektórych luz jest wyczuwalny - nie wiem czy na oryginale też tak jest.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Ja z konieczności kupiłem Commelite - póki co mogę powiedzieć tyle, że EF/EFS-y mi działają bez problemu ale na niektórych luz jest wyczuwalny - nie wiem czy na oryginale też tak jest.
Według mnie oryginalny adapter jest doskonale spasowany, a w kwestii luzów proponuję sprawdzić, czy śruby flanszy bagnetu na obiektywie się nie poodkręcały.
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Według mnie oryginalny adapter jest doskonale spasowany, a w kwestii luzów proponuję sprawdzić, czy śruby flanszy bagnetu na obiektywie się nie poodkręcały.
W 3 Elach równocześnie - wątpię ;)...
Oryginał sprawdzę jak tylko będę miał czas żeby się spotkać z kolegą który takowy posiada.
Mam dwa canona i oba świetnie spasowane.
Nie rozumiem sensu pozornego jak się okazuje oszczędzania i kupowanie podróbek.
Testowałem oryginał Canona, działa idealnie i jest spasowany rewelacyjnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
2 tygodnie temu kupowalem, może niedługo się pojawią.
W canon store było taniej niż na amazon, ebay, że o allepodobne nie wspomnę. Wszystkie szkła elegancko się zapinają. Żadnych luzów pomiędzy adapter-szkło, adapter-body.