Gdzie w Krakowie jest jakiś tani LAB, który zrobi odbitki 40x60..
Wiem, że jest duzo labów i nie będe skakał po każdym.. Chodzi głównie o odbitki 40 x 60 więc ktoś może wie.
Z góry dzieki za info.
Wersja do druku
Gdzie w Krakowie jest jakiś tani LAB, który zrobi odbitki 40x60..
Wiem, że jest duzo labów i nie będe skakał po każdym.. Chodzi głównie o odbitki 40 x 60 więc ktoś może wie.
Z góry dzieki za info.
Może to nie jest tanio, ale bardzo duże formaty robi teraz FotoNet w Tychach (www.fotonet.tychy.pl). Świecą odbitki na maszynie Durst Theta 76 - oglądałem dzisiaj fotę 50x70 i wyrwała mnie z butów (a to była fota zrobiona 6Mpix'owym aparatem).Cytat:
Zamieszczone przez SenK
Hm.. 40zł
Ja jak narazie minimalnie znalazłem.. 41zł w domu turysty w krk..
Nie musi byc w sumie krk, tychy czy bielsko tez przejdzie.
A link do tego w tychch to: www.fotonet.info
Dzięki za info bundy.
Oops..walnąłem się w url'u - miało być fotonet.tychy.pl ale oczywiście www.fotonet.info też przechodzi :-)Cytat:
Zamieszczone przez SenK
Co do przesłania fot, to nie musisz się martwić - przesyłają świetnie zabezpieczone w sztywnej kartonowej tubie. Jak będziesz robił coś na tej maszynie to poproś ich mailem o przesłanie profilu Dursta i konwertuj foty przed wysłaniem do tego właśnie profilu.
Jak tanio to Copymark na Piłsudskiego. Zrobisz to za około 20PLN. Problem jest taki, że mają problem z niebieskim, jeśli jest go za dużo na zdjęciu.
Jest jeszcze taniej na rogu karmelickiej i alei, ale tam nie polecam - mają bardzo kiepski papier i pozapychane głowice.
Nieco drożej (chyba 28PLN), ale znośnie, a lepiej jakościowo jest w Centrum Druku na Czarnowiejskiej. Niestety ostatnio jak tam robiłem zdjęcia na wystawę również mieli jakiś problem z dyszami (więc lepiej spytać, czy to usunęli) oraz mają kłopoty z intensywną czernią.
bundy jak cos to i tak bym podjechal do Tych. Z Oświęcimia nie jests daleko.
Kubaman wielkie dzięki ;)
Zobaczę do tego Copymarka i do Centrum druku.. ale pierwsze im dam jedną fotke jakąś gdzie dużo szcegółó jest i zobaczę sobie jak sobie poradzą..
Muszę zrobić ok 15 zdjęć.. więc jest różnica czy za 20zł czy za 40.
Jeszcze raz dzieki za info.
Sprobuj FOTO AS na Podwalu.http://www.fotoas.pl/Chyba nie robia 40x60 ale mozesz sprawdzic osobiscie.W cenniku maja max 30x40.Jakosciowo nie mialem nigdy zastrzezen tak do analoga sprzed 10 i wiecej lat jak i teraz do cyfry.Chyba ze cos sie teraz zmienilo?Moze ktos z Krakowa ma jekies nowe doswiadczenia?
odbitek 60x40 nie zrobisz na powiększalniku, to po prostu musi być wydruk z profesjonalnego skanera. To co proponujesz to maksylmalny standart formatu dla naświetlania. Zupełnie inna historia.
No tak, ale to są wydruki a ja polecam naświetlenie odbitek na normalnym papierze fotograficznym. Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie to jest orgromna różnica - foty naświetlane są po prostu lepsze (ale to oczywiście moje skromne i subiektywne zdanie). Widziałem odbitki z Durst Theta 76 i jestem cały czas w szoku :-) Dla mnie rewelacja! Cena może nie jest zbyt niska, ale w końcu prac w formatach 50x70 i większych nie robi się na codzień.Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Eee...tam :-) Na powiększalniku cyfrowym DeVere można robić większe formaty, a maszyna Dursta naświetla do formatu 75x100 :-)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Hmmm... a z tym drukowaniem ze skanera, to o co chodzi? ;-)