-
Torby Mekko
Witam.
Ostatnio dojrzalem do zakupu torby foto. Przegladajac allegro trafilem na torby firmy Mekko. Podejrzewam ze sa to jakies podróbki Domke bo design bardzo zbliżony. Zalezy mi wlasnie na czyms malo rzucajacym sie w oczy.
Na googlach nie ma zbyt duzo informacji. Czy ktos z forumowiczów ma moze takową albo mial w rekach i moze coś powiedziec??
-
inwestuj w cos 'pewnego' jak lowepro lub tamrac (tanio idzie trafic na eBay).
Liczy sie jakosc a roznica w cenie nie jest az taka duza.
-
Mekko daje dwa lata gwarancji... i ja się chyba na nią zapiszę... Tamrac i Lowepro za bardzo rzucają sie w oczy jak dla mnie i są zbyt techniczne. Domke jest już oklepana - widziałem domke po trzech latach użytkowania - wyglądała jak moje najstarsze spodnie - powycierana, popruta... ble i hura jednocześnie... wybór należy do Ciebie i pamiętaj - im droższy sprzęt tym tańsza torba... to się naprawdę sprawdza...;)
-
ojej, zawsze mozesz zaszyc lub odproc naszywki. Co do tej poprotej torby to chodzi chyba bardziej o pewnosc, ze nic sie nie stanie ze sprzetem , a nie o toby nie prowokowac zlodzieja.
-
właśnie wylicytowałem sobie na Allegro torbę Mekko model r1x czy jakoś tak czyli największa z reporterskich... jeśli się przypomnisz opiszę Ci ja gdy tylko będe ją miał na ramieniu... zdrówko
-
wydaje mi sie, że kupując Domke połowę płacisz za naszywkę.... macałem te torby i za kawałek bawełny z miękkim insertem nie dałbym 400-500 złotych. Lowepro jest ok-szczególnie model stealth reporter 650 aw, ale jest droga. tamraki są za szpanerskie i rozbudowane w szerz - zbyt mocno wystają poza obrys ciała... jest jescze Tenba, której nigdy nie miałem w dłoniach więc sie nie wypowiem... ale w/g mnie szmacianka jest ok ;)
-
Uzywam mekko... swietna jakosc i fajny wyglad :)
-
Dzięki Błajo - jaki masz model? możesz coś opowiedzieć?
-
No wlasnie Domke fajna rzecz ale sie placi za nazwe i to slono. Lowepro i Tamrac to definitywnie nie jest low-profile:-D A na tym mi najbardziej zalezy.
Przylaczam sie: napisz cos wiecej Błajo:)
-
No dobra. Mam mekko - największy model F1x. Wielka torba! Uh... mieście sie wszystko co mam i zostaje trochę miejsca. Body+dwa-trzy zoomy+ ze dwie stałki nienajmniejsze i lampa... to w komorzegłównej... ma jeszcze cztery zewnętrzne bardzo pojemne kieszenie w które wchodzi na prawde dużo... no i dwie kieszenie płaskie na dokumenty. Torba sama w sobie nie jest lekjka (zrobiona z bawełny) ale design ma w porządku, wykonanie takze bez zarzutów, torba Mekko f1x to zewnętrzna część z bawełny canvasu i iwewnętrzny wyjmowany insert z nylonu. insert to zewnętrzne ścianki i kilka przesuwnych przegródek (troszkę ich tu mało i w dziwnej konfiguracji)... ale jakoś dałem radę dodając kilka przegródek z innych moich archiwalnych już toreb. Ogólnie jest ok, ciężkawa torba, jednak sprawia wrażenie torby z czymś wartościowym w środku, dobrze zabezpieczona przed deszczem, dodatkowo odciążający bark pas biodrowy (w/g mnie troszkę za wąski ale wogóle jest). Za taką kasę (240 zł) warto.