Sterowanie Canon 600D - timelapse
Witam forumowiczów,
mam trochę złożone pytanie. Czy istnieje jakaś aplikacja od Canon-a ,która pozwala sterować aparatem przez kabel USB i byłaby darmowa (przez wi-fi widziałem że są ale 600D go nie posiada) . Dodatkowo dobrze by było gdyby była możliwość ustawienia jak w EOS Utility interwału w celu zrobienia Timelapsa.
Wiem, że istnieje coś takiego jak Magic Lantern , ale na początku chciałem coś zewnętrznego bez ingerencji w soft aparatu.
Jeśli dubluje temat to wybaczcie ,ale nie udało mi się znaleźć nic podobnego.
Dzięki wielkie za pomoc :)
Odp: Sterowanie Canon 600D - timelapse
Aplikacji żadnej nie znam, bo nie szukałem. Zastanawiam się tylko czy nie lepiej wężyk z interwałometrem? Timer Remote Control Shutter Release for Canon EOS 650D 600D 60D Rebel T4i T3i-A | eBay
Są takie aplikacje nawet darmowe na androida .łączysz kablem tylko telefon czy tablet musi obsługiwać te funkcje której nazwy nie pamiętam ☺
Polecilibyście jakiś sprawdzony program poza Lightroome do łączenia zdjęć w timelapsa?
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelp430
Polecilibyście jakiś sprawdzony program poza Lightroome do łączenia zdjęć w timelapsa?
Adobe Premiere, przy ładunku zdjęć do programu jeżeli masz całą sekwencję (zdjęcia) w jednym folderze albo po prostu zaznaczyć samemu te, które chciałbyś dodać. Następnie zaznaczasz opcję "image sequence" i Włala ;)
Co do aplikacji wifii itd. Korzystałeś może z Magic Latern?
Cytat:
Zamieszczone przez
pawelp430
Dodatkowo dobrze by było gdyby była możliwość ustawienia jak w EOS Utility interwału w celu zrobienia Timelapsa.
A że tak zapytam co nie pasuje ci w możliwościach EOS Utility, żeby go używać?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk