Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Sterowanie Canon 600D - timelapse

Dopiero zaczyna

Domyślnie Sterowanie Canon 600D - timelapse

Witam forumowiczów,

mam trochę złożone pytanie. Czy istnieje jakaś aplikacja od Canon-a ,która pozwala sterować aparatem przez kabel USB i byłaby darmowa (przez wi-fi widziałem że są ale 600D go nie posiada) . Dodatkowo dobrze by było gdyby była możliwość ustawienia jak w EOS Utility interwału w celu zrobienia Timelapsa.

Wiem, że istnieje coś takiego jak Magic Lantern , ale na początku chciałem coś zewnętrznego bez ingerencji w soft aparatu.

Jeśli dubluje temat to wybaczcie ,ale nie udało mi się znaleźć nic podobnego.

Dzięki wielkie za pomoc

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Sterowanie Canon 600D - timelapse

Aplikacji żadnej nie znam, bo nie szukałem. Zastanawiam się tylko czy nie lepiej wężyk z interwałometrem? Timer Remote Control Shutter Release for Canon EOS 650D 600D 60D Rebel T4i T3i-A | eBay
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Są takie aplikacje nawet darmowe na androida .łączysz kablem tylko telefon czy tablet musi obsługiwać te funkcje której nazwy nie pamiętam ☺

Dopiero zaczyna

Polecilibyście jakiś sprawdzony program poza Lightroome do łączenia zdjęć w timelapsa?

Cytat Zamieszczone przez pawelp430 Zobacz posta
    Polecilibyście jakiś sprawdzony program poza Lightroome do łączenia zdjęć w timelapsa?
    Adobe Premiere, przy ładunku zdjęć do programu jeżeli masz całą sekwencję (zdjęcia) w jednym folderze albo po prostu zaznaczyć samemu te, które chciałbyś dodać. Następnie zaznaczasz opcję "image sequence" i Włala

Co do aplikacji wifii itd. Korzystałeś może z Magic Latern?
    Ostatnio edytowane przez dieabraham ; 03-02-2017 o 21:41

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Cytat Zamieszczone przez pawelp430 Zobacz posta
    Dodatkowo dobrze by było gdyby była możliwość ustawienia jak w EOS Utility interwału w celu zrobienia Timelapsa.
    A że tak zapytam co nie pasuje ci w możliwościach EOS Utility, żeby go używać?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Uprawnienia umieszczania postów