Zamierzam kupic canon 500d, potrzebuje pomocy
Witam, chcialabym kupic sb canona 500d, i do tego mysle o obiektywie ktory bedzie mi sluzyl w portretach, a mianowicie chodzi mi o to, aby pierwszy plan byl ostry, zas tlo rozmazane, wiec pomyslalam o obiektywie canon 50mm 1.8? Doradzcie mi, czy ten obiektyw wgl bedzie pasowal do tej lustrzanki? :) dopiero zaczynam przygode z sesjami zdjeciowymi dlatego chcialbym sie czegos najpierw dowiedziec
Odp: Zamierzam kupic canon 500d, potrzebuje pomocy
Bedzie ok. Na rynku glownie pozostaly dwie wersje 50 1.8 mk ii i stm. Kup stm!
Zdebik dobrze prawi! Co więcej to jedyne wyjście... A do tego optycznie wcale nienajgorsze :-)
Od dawna pstrykam 500ką. Wcześniej z 50 1.8 II, od jakiegoś czasu z 50 STM. Optycznie są wg mnie zbliżone, natomiast w tym pierwszym auto focus był loterią. STM jest pod tym względem zdecydowanie pewniejszy. Zestaw 500+50STM na początek zabawy będzie idealny.
Tapatalknięte z Honorem
Pomocy! Chce kupic canona 500d uzywany, ale z przebiegiem 50tys zdjec :)
Oplaca sie kupowac czy nie? :) nie zamierzam jakos bardzo duzo robic tych zdj, tak w weekendy, bo w tyg mam szkole :) niech ktos nie wypowie :) chce kupic uzywany, bo na nowy mnie nie stac :)
Odp: Pomocy! Chce kupic canona 500d uzywany, ale z przebiegiem 50tys zdjec :)
Lepiej juz 550D, mialem 450D - tez byl ok.
Dość długo używałem 450d było fajnie a potem zmiana na 50d i było pięknie (teraz planuję coś z FF) ja bym polecał jednak coś z 40d lub 50d dużej różnicy cenowej nie ma.
Opłaca się, ale musisz kupić cztery sztuki i trzy od razu sprzedać kolegom. Następnie każdy kolega musi kupic kolejne trzy sztuki i sprzedać kolejnym trzem kolegom. Ale każdy kolega i kolejny kolega kolegi musi ci od sprzedanej sztuki oddac 10%. I tak dalej. Wtedy się na prawdę opłaca.
jak pisze Tomcio.13...ale sam używałem 500D przez dwa lata i złego słowa powiedzieć nie mogę...miałem go z obiektywem 18-135 i na początek zestaw był dobry, po dwóch latach przesiadłem się na 5DmII... jeżeli robisz zdjęcia tylko w weekendy i to bedą pamiątkowe to spokojnie wystarczy...nie zrażaj się tym co piszą inni, bo się zniechęcisz i tyle z tego...