Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Witam :) co myslicie o takim zestawie canon 500d + canon 50mm 1.8 II

Mieszany widok

Domyślnie Zamierzam kupic canon 500d, potrzebuje pomocy

Witam, chcialabym kupic sb canona 500d, i do tego mysle o obiektywie ktory bedzie mi sluzyl w portretach, a mianowicie chodzi mi o to, aby pierwszy plan byl ostry, zas tlo rozmazane, wiec pomyslalam o obiektywie canon 50mm 1.8? Doradzcie mi, czy ten obiektyw wgl bedzie pasowal do tej lustrzanki? dopiero zaczynam przygode z sesjami zdjeciowymi dlatego chcialbym sie czegos najpierw dowiedziec

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Zamierzam kupic canon 500d, potrzebuje pomocy

Bedzie ok. Na rynku glownie pozostaly dwie wersje 50 1.8 mk ii i stm. Kup stm!

Początki nałogu
    Miasto
    Sulechów

Zdebik dobrze prawi! Co więcej to jedyne wyjście... A do tego optycznie wcale nienajgorsze :-)
    G12, G3X, 80D, Samyang 8 Fisheye, 10-18STM, 15-85USM, 55-250STM, 50/1.8STM, 100/2.8L macro, SMC Takumar 135/2.5, Sigma 150-600C
    Flickr: https://www.flickr.com/photos/125851272@N07

Dopiero zaczyna Awatar daVe
    Miasto
    Wrocław

Od dawna pstrykam 500ką. Wcześniej z 50 1.8 II, od jakiegoś czasu z 50 STM. Optycznie są wg mnie zbliżone, natomiast w tym pierwszym auto focus był loterią. STM jest pod tym względem zdecydowanie pewniejszy. Zestaw 500+50STM na początek zabawy będzie idealny.

Tapatalknięte z Honorem

Domyślnie Pomocy! Chce kupic canona 500d uzywany, ale z przebiegiem 50tys zdjec :)

Oplaca sie kupowac czy nie? nie zamierzam jakos bardzo duzo robic tych zdj, tak w weekendy, bo w tyg mam szkole niech ktos nie wypowie chce kupic uzywany, bo na nowy mnie nie stac

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Pomocy! Chce kupic canona 500d uzywany, ale z przebiegiem 50tys zdjec :)

Idź już spać

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Pomocy! Chce kupic canona 500d uzywany, ale z przebiegiem 50tys zdjec :)

Lepiej juz 550D, mialem 450D - tez byl ok.

Bywalec
    Miasto
    Pszczyna

Dość długo używałem 450d było fajnie a potem zmiana na 50d i było pięknie (teraz planuję coś z FF) ja bym polecał jednak coś z 40d lub 50d dużej różnicy cenowej nie ma.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Opłaca się, ale musisz kupić cztery sztuki i trzy od razu sprzedać kolegom. Następnie każdy kolega musi kupic kolejne trzy sztuki i sprzedać kolejnym trzem kolegom. Ale każdy kolega i kolejny kolega kolegi musi ci od sprzedanej sztuki oddac 10%. I tak dalej. Wtedy się na prawdę opłaca.

Coś już napisał
    Miasto
    SR

jak pisze Tomcio.13...ale sam używałem 500D przez dwa lata i złego słowa powiedzieć nie mogę...miałem go z obiektywem 18-135 i na początek zestaw był dobry, po dwóch latach przesiadłem się na 5DmII... jeżeli robisz zdjęcia tylko w weekendy i to bedą pamiątkowe to spokojnie wystarczy...nie zrażaj się tym co piszą inni, bo się zniechęcisz i tyle z tego...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów