[bagosz] zdjęcia dla siebie
Na początek witam wszystkich bardzo pięknie ;)
To mój pierwszy post, więc może opowiem coś o sobie. Pierwszy aparat zakupiłem za ciężko zarobione przez siebie pieniądze w 2010r. Używałem go 3 lat, az zajechałem migawkę. Potem nie było jakoś ani wolnych środków na naprawę, ani czasu na poświęcenie się hobby. Nie wiem czy dobrze się stało, że przestałem fotografować. Ale na szczęście, jakiś czas temu wpadł mi w ręce kolejny. A potem kolejny. I tak od pstryku do pstryku powoli się rozkręcam na nowo. :)
Na pierwszy rzut, może nieco zdjęć z szuflady. Żeby był jakiś przekrój tego jakie zdjęcia robiłem kiedyś, a jakie teraz ;)
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Krytyka mile widziana :twisted:
Odp: [bagosz] zdjęcia dla siebie
Witaj :) jak dla mnie 2 najfajniejsze tylko ostrość uciekła z motoru :(
Powiem tak - z zasady nie lubię manierycznego używania BW (że niby za BW mamy +50 do pro), ale Ty fajnie się tu obroniłeś. Twoje czarno-białe mi się najbardziej podobają (a to z wodą naj naj). Zabawy z zakrzywioną perspektywą też warte uwagi (ale przyznaj - są troszeczkę sztampowe).
Cytat:
Zamieszczone przez
bejzbol
Witaj :) jak dla mnie 2 najfajniejsze tylko ostrość uciekła z motoru :(
Jechał za szybko ;P
Cytat:
Zamieszczone przez
chester_jds
Zabawy z zakrzywioną perspektywą też warte uwagi (ale przyznaj - są troszeczkę sztampowe).
Sztampowe... No nie wiem ;) Być może ;) Bardzo krytycznie podchodzę do zdjęć które publikuje i jeśli zauważyłeś taką obserwacje toprzyjmuję ją na klatę i postaram się nad tym pracować ;)
Mnie się wydaje, że obiektyw typu "rybie oko" wymaga od fotografa przywiązywania znacznie większej uwagi na kadrze - nie może się tu dziać za dużo, ale kadr musi być na tyle ciekawy, żeby zainteresować.
dobre :D jak zobaczyłem te zdjecia pierwsze co pomyslałem to gdzies juz je wiedzialem :) .. fajnie ze jestes ! czekamy na wiecej ! :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bagosz
Sztampowe... No nie wiem ;) Być może ;) Bardzo krytycznie podchodzę do zdjęć które publikuje i jeśli zauważyłeś taką obserwacje toprzyjmuję ją na klatę i postaram się nad tym pracować ;)
Mnie się wydaje, że obiektyw typu "rybie oko" wymaga od fotografa przywiązywania znacznie większej uwagi na kadrze - nie może się tu dziać za dużo, ale kadr musi być na tyle ciekawy, żeby zainteresować.
Po prostu zdjęcia z fiszki wyglądają zawsze tak samo, bo tak obrazuje taki obiektyw. Pod tym względem wyróżnia się pomnik 3 krzyży z pomysłowym podejściem do drugiego (ostatniego) planu i uczynienie z niego pierwszym.
10. Gdzie takie fajne altanki stawiaja?
11 ciezko cos powiedziec, widoczek ak widoczek,
12 szkoda ze slonca nie ma ;p
Wysłane z mojego LG-D950 przy użyciu Tapatalka