Totalny laik szuka pomocy ;-)
Jako że jestem tu nowy to na wstępie witam wszystkich serdecznie.
Prowadzę taki lokalny serwis internetowy i w związku z tym byłem zmuszony robić zdjęcia.
Kilka lat temu kupiłem sobie 450D ze standardowym 18-55. Po jakimś czasie kupiłem canona 70-300 a ostatnio tamrona 18-200
Problem z tym że nie umiem robić zdjęć i się cały czas uczę. Jednak na potrzeby serwisu potrzebuję od czasu do czasu filmiki nagrać i dlatego myślę o zmianie sprzętu. Chcę kupić używkę do 1500zł co by mi te filmy nagrywała.
Oglądałem 550D jak i 60D ale potrzebuję waszej wiedzy i pomocy w wyborze.
Krzysiek
Odp: Totalny laik szuka pomocy ;-)
600d lub 60d ze względu na uchylny ekranik. Za 1500zł da się kupić 60d i bym je wolał, a z drugiej strony przy zakupie 600d starczy Ci na 50 1.8 albo statyw
Cytat:
Zamieszczone przez
skrzyniu
Jako że jestem tu nowy to na wstępie witam wszystkich serdecznie.
Prowadzę taki lokalny serwis internetowy i w związku z tym byłem zmuszony robić zdjęcia.
Kilka lat temu kupiłem sobie 450D ze standardowym 18-55. Po jakimś czasie kupiłem canona 70-300 a ostatnio tamrona 18-200
Problem z tym że nie umiem robić zdjęć i się cały czas uczę. Jednak na potrzeby serwisu potrzebuję od czasu do czasu filmiki nagrać i dlatego myślę o zmianie sprzętu. Chcę kupić używkę do 1500zł co by mi te filmy nagrywała.
Oglądałem 550D jak i 60D ale potrzebuję waszej wiedzy i pomocy w wyborze.
Krzysiek
Zdjęć nie potrafisz robić, filmować aparatem będziesz umiał ?
Kup kamerę, aparat masz dobry, można ewentualnie o innym obiektywie pomysleć
Dokładnie. Aparat "do zdjęć" masz - nie lepiej przeznaczyć te 1500 zł po prostu na jakąś sensowną kamerę?
Chodzi o to aby mieć 2w1
Nie chcę dwóch sprzętów nosić...
Cytat:
Zamieszczone przez
skrzyniu
Chodzi o to aby mieć 2w1
Nie chcę dwóch sprzętów nosić...
Kręcenie filmów aparatem nie jest zbyt wygodne, kamera niewiele miejsca zajmuje ale jak chcesz
To jak to jest ... zdjęć robić nie umiesz pomimo kilkuletniego obcowania z aparatem , a teraz uważasz że zakup nowszego wszystko zmieni ? Nareszcie zaczniesz robić lepsze zdjęcia,a przy okazji super filmy? Bez podstaw wiedzy wg mnie nic nie zwojujesz a tylko wyrzucisz pieniądze.
Cytat:
Zamieszczone przez
skrzyniu
Chcę kupić używkę do 1500zł co by mi te filmy nagrywała.
Ja sobie kupie samolot żeby móc latać po świecie.....
Mówiąc że nie umiem to znaczy że jestem amatorem który cały czas się uczy z ustawieniami na manualu.
Nigdzie nie napisałem że chcę lepszy aparat i wtedy będę już wszystko wiedział.
Potrzebuję nagrywanie w aparacie a przy tym jak już będę zmuszony zmienić sprzęt to chcę optymalne rozwiązanie za 1500 jako używka
... a jak cię stać na samolot to się nie zastanawiaj. Fajna zabawka...