dla Canonów ta odległość to bodajże 42 mm
Tilt-Shift za 0zł
Zwiń
X
-
-
Tak z ciekawości pobawiłem się przez chwilę biometarem 80/2.8 od PSIXa no i faktycznie efekt jest, ale ostrośc to taka raczej "teoretyczna" ;-) Musiałem sobie pomóc na szybko ściereczką bo odległośc kilku cm od bagnetu powoduje niesamowitą zasysalnośc światła(już o lawinowym wzroście syfu na matrycy nie wspomnę :-D ) ;-) Trochę ciężko się celuje, ale jeżeli rozważałbym dłuższą zabawę i jakąś konstrukcję to szkła od średniego formatu dają większą swobodę bo mieszek może byc (w sumie to nawet musi ;-) )byc dłuższy.
Prosty lensbaby z optyką double glass to już koło 500zł wydatek - i tak taniej niż systemowy t-s :-D
Do zabawy warto przemyślec jakąś konstrukcję własną :-D5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Witam
od jakiegoś czasu interesuje mnie przejściówka P6-Eos z efektem tilt.... do nabycia np na ebayu. Czy któryś z kolegów może miał jakieś doświadczenia ze szkłem od sixa i tą przejściówką? Jaka jest optymalna ogniskowa do zabawy z taką przejściówką... (na FF) 80mm, 50mm?Komentarz
-
ja mam to http://allegro.pl/tilt-adapter-canon...581773752.htmlWitam
od jakiegoś czasu interesuje mnie przejściówka P6-Eos z efektem tilt.... do nabycia np na ebayu. Czy któryś z kolegów może miał jakieś doświadczenia ze szkłem od sixa i tą przejściówką? Jaka jest optymalna ogniskowa do zabawy z taką przejściówką... (na FF) 80mm, 50mm?
dziala super z biometarem MC 80mm od pentacona na eos FF.
jedynie to brakuje mi szerszej ogniskowej np. okolo 45/50mm na FF z tym efektem.
jednak nic nie znalazlem sensownego z pentacona o tych ogniskowych...Komentarz
-
molsar dzięki za szybką odpowiedź...
Chciałbym jakieś sampelki zobaczyć... jakbyś mógł na PW albo tutaj jakieś zdjęcia pokazać. Jestem strasznie ciekawyKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
-
-
tu jest pare sztuk:
Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.
a tu kupilem bezposrednio od producenta (przesylka byla blyskawiczna i kontakt tez)
nie wiem czy nie wyjdzie taniej u nich niz na allegro...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
producent:
Komentarz
-
jak by ktoś zamawiał od producenta to dajcie znac...
PS bo nie moge się dopatrzeć to jest tylko z mocowaniem na P-six?? (czy na exacte tez moze być)Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.Komentarz
-
Na ebayu jest tańszy ten adapter... Też bym sobie sprawił, gdybyśmy shandlowali do 250zł - na allegro szuler sprzedaje za 550 zł
Komentarz
-
-
Myślę, że przy 20 możemy zacząć prosić o rabat. Inaczej - lipa, panowie, lipa.Komentarz
Komentarz