Pilnik w łapę i wio
Operacja Samyang
Zwiń
X
-
-
aj nie bede jednak kombinowal. Winiete wykadruje z 21mpix to i tak zostanie ok 8m, wiec wystarczy. Szkoda oszpecac
Komentarz
-
Ostatnio Samyang chwalił się specjalną wersją jakiegoś obiektywu "sprzystosowaną do kręcenia filmów". Chodzi o bezstopniową regulację przysłony. - No to juz wiemy jak to zrobić ;-)Tutaj widać (w pełnym wymiarze) że mamy malutką kuleczkę która odpowiada za miłe dla ucha skakanie podczas kręcenia przysłona. Kuleczka jest namagnesowana więc powinna się trzymać ale trzeba uważać aby jej nie zgubić. Trudniej jest ją zamontować ponownie i tutaj trzeba na nią uważać.
Komentarz
-
Komentarz
-
Czy jest w sprzedaży taka wersja samyanga ? (To znaczy z możliwością bezstopniowej zmiany przysłony?)Komentarz
-
-
Naprawienie odkręconej soczewki to kwestia 30 sekund z grubą szpilką albo małym gwoździkiem bez rozkręcania obiektywu. Dla ciekawskich: po odkręceniu soczewki o obrót lub półtora fisheye łapie ostrość od około 0,5cm dając ładne rozmycie tła - takie specyficzne makro ;d400d+tanie graty. Efekty?:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=35037Komentarz
-
Czy ktoś ze Słupska posiada SAMYANGa 8mm pod Canona?Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.Komentarz
-
Komentarz
-
Nie ma się co podniecać a ile osób schrzaniło sesje czy tez śluby używając canona 50/1.8 mk2 a się nie chwalą, samyang nie ma af i przez to nie występuje efekto losowy, własnej sztuki można się nauczyć używać wręcz na pamięć co by tam na skali nie pisało...Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
http://rafalfoto.y0.plKomentarz
-
BartasPL w przypadku fisha ustawianie ostrości wg skali jest w zasadzie zbędne, bo on z reguły daje dużą głębie ostrości. Jak ustawisz sobie na ok. 1m to raczej nie da sie popsuć ujęcia nawet jak po drugiej stronie atrapa fotografa
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Samyangi są naprawiane w serwisie krajowym, więc nie trwa to tak długo jak pisałem 2 lata temu
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXIIKomentarz
-
Wydaje mi się, że te obiektywy mają rozrzut jakościowy. Miałem Samyanga jeszcze w systemie Sony i byłem bardzo zadowolony z jakości zdjęć. Zmieniłem system na Canona i kupiłem Falcona fisheye (to przecież to samo co Samyang) i w moim subiektywnym odczuciu jakość zdjęć jest gorsza. Napisałem maila do sprzedawcy (obiektyw na gwarancji) i otrzymałem odpowiedź (w skrócie), że jakość zdjęć jest dobra i nie podlega reklamacji.
Oczywiście, nie oznacza to, że nie jestem zadowolony z tego szkła - jak na tę cenę - jest zdecydowanie OK.Komentarz
-

Komentarz