jak przedłużyć off-shoe do 2-3m. ?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Podłącz wszystko naraz i zbadaj opór na końcówkach ettlowych. Dobrze kombinuję? ()

Komentarz

• El_Chueco
      Coś już napisał
      • 2005
      • 90

dobrze kombinujesz - byl roznica byla prawie dwa razy wieksza

Urąbałem troche ponad 2 m z tego 10m kabla i wszystko smiga :]
      GG: 559899

Komentarz

• streaker
        Początki nałogu
        • 2009
        • 389

No właśnie tak myślałem, że 10m przedłużacza może być za dużo. Tak samo jak mamy ograniczenia dotyczące np. długości kabli usb, a w kablach sieciowych musi być co jakąś odległość montowany wzmacniacz.

Czyli wychodzi z tego, że długością graniczną dla kabla off-shoe jest koło 10m całości (razem z oryginalnym kablem i przejściówkami).
        "Jeśli słuchałeś swojej matki, ojca, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, a teraz wiedziesz nudny marny żywot, to w pełni sobie na to zasłużyłeś." - Frank Zappa

Komentarz

• El_Chueco
          Coś już napisał
          • 2005
          • 90

moze byc tez wina kiepskiego kabla - moze warto dac takie gdzie opor bedzie mniejszy
          GG: 559899

Komentarz

• micles
            Zablokowany
            • 2006
            • 4359

Mi działało 5+5+3+3, a także 10+10, także i wariant "dużo wtyczek" i "dużo kabla" działa. Może macie złe kable ;P

Komentarz

• pin54
              • 2011
              • 10

Czy ktoś może napisać jakich kabli używacie ? Wiem, że nie polecacie rozbieralnych wtyczek PS/2, ale z tego co wiem gotowe przedłużacze mogą nie działać ponieważ standardowo mysz/klawiatura chyba i tak nie wykorzystuje 2 przewodów więc mogą być niepodłączone(?). Więc jeżeli używacie gotowców to może jakąś aukcję albo nazwę producenta podacie, a jeżeli nie gotowce to jakiego kabla szukać i jakie wtyczki sprawują się najlepiej ?

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Ten powinien mieć wszystkie piny połaczone. Kupiłem podobne 5m. Bardzo dobrze się spisują. http://www.satserwis.pl/pokaz.php?na...ta/43/4374.dat
                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Da__FreaK
                  Początki nałogu
                  • 2009
                  • 449

Na dniach tez bede rozcilal swoj kabelek i zasnanawiam sie czym go przedluzyc. Z tego co widze Dinderi zakupiles najzwyklejszy kabelek PS2 i wszystko smiga.
                  Glownym problemem jest opor kabelka i jakosc skretki.
                  Zatem, dlugosc kabelka 10-15 m na takim PS2 poleci ? tylko ze bedzie problem z zakupieniem jednego odcinka w takiej odleglosci. Moze jakis alternatywny kabelek ? Skretka internetowa ?

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

Zamieszczone przez Da__FreaK
                    Na dniach tez bede rozcilal swoj kabelek i zasnanawiam sie czym go przedluzyc. Z tego co widze Dinderi zakupiles najzwyklejszy kabelek PS2 i wszystko smiga.
                    Glownym problemem jest opor kabelka i jakosc skretki.
                    Zatem, dlugosc kabelka 10-15 m na takim PS2 poleci ? tylko ze bedzie problem z zakupieniem jednego odcinka w takiej odleglosci. Moze jakis alternatywny kabelek ? Skretka internetowa ?
                    Mam 3, 5-metrowe przedłużacze, które łaczę jeden za drugim. Z tym, że jeszcze nie miałem potrzeby robić kabelka dłuższego niż 10 m.
                    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Da__FreaK
                      Początki nałogu
                      • 2009
                      • 449

Szukalem dzis takiego kabelka, ale w sklepach marketowych pusto. Jutro przedzwonie do hurtowni elektrycznej i sprobuje kupic taki do sterownikow o malym przekroju, moze beda mieli.Mi akurat nie zalezy na lączeniu kabli, wystarczy jeden 10-15 m.

Komentarz

• Da__FreaK
                        Początki nałogu
                        • 2009
                        • 449

Dzis zakupilem 15 m kabelka 6x0,5 i zobaczymy co z tego wyjdzie kabelek do alarmow i domofonow Ciut twardawy ale ujdzie

Komentarz

• Da__FreaK
                          Początki nałogu
                          • 2009
                          • 449

Probowal ktos moze przedluzac off shoa z rozgaleznikiem ? czyli z jednego wyjscia przy body dwa kabelki na lampke systemowa i studyjna ?

Komentarz

• Da__FreaK
                            Początki nałogu
                            • 2009
                            • 449

Zamieszczone przez Da__FreaK
                            Probowal ktos moze przedluzac off shoa z rozgaleznikiem ? czyli z jednego wyjscia przy body dwa kabelki na lampke systemowa i studyjna ?
                            Po 30 min walki z lutownica, mam off shoe 15m na przewodzie do alarmow Lekko twardawy przewod ale to zadna filozofia Ma dzialac i dziala

Komentarz

Pracuję...