jak przedłużyć off-shoe do 2-3m. ?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

Są, ale wątpię, żeby ich koszty połączone z czasem poświęconym na ich skonstruowanie były bardziej opłacalne i niezawodne niż nowe Pockety.

Komentarz

• MMM
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 4250

Zamieszczone przez matefusz
      A co można zrobić aby kabel (np. 10-20 m) działał poprawnie? Są jakieś "wzmacniacze sygnału" albo inne cudo?
      U mnie 10m kabla (przedłużacz klawiatury) działa normalnie z 580exII.
      Digart

Komentarz

• micles
        Zablokowany
        • 2006
        • 4359

No u mnie 25 też z 580II, ale z metzem najwidoczniej nie jest już tak pięknie.

Komentarz

• matefusz
          Dopiero zaczyna
          • 2009
          • 49

Odnośnie tych zakłóceń to oczywiście chodziło mi o 580EXII a nie metza

Niedługo kupuję off-shoe OC-E3 (widziałem 10 metrowy zamiennik ale jakoś nie jestem przekonany :/). Zrobię przedłużę i przetestuję.

Komentarz

• talarczyk
            Początki nałogu
            • 2008
            • 399

Czy ktoś z forumowiczów próbował ciąć i przedłużać oryginalnego oc-e3? Ew. jakieś zdjęcia/schematy w necie? Kable są w środku jakoś pooznaczane?

Komentarz

• micles
              Zablokowany
              • 2006
              • 4359

Oryginalnego nie, ale podróby tak. Myślę, że oryginał tym bardziej powinien mieć kolorowe izolacje żył

Komentarz

• talarczyk
                Początki nałogu
                • 2008
                • 399

Jakieś specjalne zastrzeżenia co do cięcia/zakładania wtyczek? Na coś trzeba uważać? Czy po prostu... lutowanko

W sumie, nawet przy nieoznaczonych kabelkach da radę to wszystko po rozcięciu połączyć z powrotem - dobrze myślę? :rolleyes:

Komentarz

• zaitsev
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1660

Hmm... Przylutowałem wtyczki do bezpośrednio do OC-E3 i nie śmiga. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że ekran OC-E3 nie jest na tym samym pinie, co w ekran w przedłużaczu PS/2. Możliwe, że to ma wpływ? Bez przedłużacza śmiga, a po podłączeniu przedłużacza całkowicie głucho (sprawdzałem miernikiem).

Komentarz

• micles
                    Zablokowany
                    • 2006
                    • 4359

Żaden pin nie przewodzi? Lol

Komentarz

• zaitsev
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1660

Zamieszczone przez micles
                      Żaden pin nie przewodzi? Lol
                      No właśnie to jest dziwne. Jeszcze sprawdzę innym miernikiem. No ale lampa z body się nie widzą, a bez przedłużki bez problemu. ;-)
                      !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                      Sprawdziłem na innym przedłużaczu - śmigają 3 piny. Wszystko jest tak samo dobrze polutowane...
                      Ostatnio edytowany przez zaitsev; 18103. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• micles
                        Zablokowany
                        • 2006
                        • 4359

No to może masz jakieś unikatowe wtyczki - w sensie że te igiełki mają na przykład trochę grubsze, i przez to dziurki do igiełek też, i jak podłączasz "zwykły" przedłużacz, to igiełki od OC-E3 wchodzą na siłę, a te od przedłużacza w dziurki od OC-E3 już są luźne. Nie wiem, żadnego sensownego wyjaśnienia zaistniałego faktu nie umiem wymyślić...

Komentarz

• matefusz
                          Dopiero zaczyna
                          • 2009
                          • 49

Mam dylemat :>

Raczej nie chcę wydawać na oryginalny OC-E3 (cena od 249zł). Tak na marginesie zapytam, czy ktoś z forumowiczów jest w posiadaniu oryginału?

Pytanie: Kupić krótki i tani (2m) czy od razu 10 metrowy?

Obydwa pozwalają na wykorzystanie wszystkich funkcji dostępnych w trybie eTTL / eTTL2

Komentarz

• talarczyk
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 399

czy ktoś z forumowiczów jest w posiadaniu oryginału?
                            Mam zarówno zamiennik jak i oryginał. (Tak przy okazji: ten drugi chętnie sprzedam )

Komentarz

• matefusz
                              Dopiero zaczyna
                              • 2009
                              • 49

Zamieszczone przez talarczyk
                              Mam zarówno zamiennik jak i oryginał. (Tak przy okazji: ten drugi chętnie sprzedam )
                              Czyli nie ma co się pakować w oryginał :P

Miałem tak samo z wężykiem spustowym. Kupiłem jakiś bardzo budżetowy egzemplarz. Jakoś wykonania straszna ale spełnia swoją rolę :]

Komentarz

• talarczyk
                                Początki nałogu
                                • 2008
                                • 399

Jakoś wykonania straszna ale spełnia swoją rolę :]
                                Mi się nawet wydaje, że zamiennik lepiej w sanki wchodzi niż oryginał

Jedna rada: jeśli chcesz mieć lampę na statywie kilka m od siebie nie kupuj skręconego - to totalnie bez sensu bo jego rzeczywista, używalna długość jest duża mniejsza. Po prostu taki kabel bardzo mocno chce wracac do swojego fabrycznego kształtu

Komentarz

Pracuję...