Są, ale wątpię, żeby ich koszty połączone z czasem poświęconym na ich skonstruowanie były bardziej opłacalne i niezawodne niż nowe Pockety.
jak przedłużyć off-shoe do 2-3m. ?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
-
-
-
Odnośnie tych zakłóceń to oczywiście chodziło mi o 580EXII a nie metza
Niedługo kupuję off-shoe OC-E3 (widziałem 10 metrowy zamiennik ale jakoś nie jestem przekonany :/). Zrobię przedłużę i przetestuję.Komentarz
-
Czy ktoś z forumowiczów próbował ciąć i przedłużać oryginalnego oc-e3? Ew. jakieś zdjęcia/schematy w necie? Kable są w środku jakoś pooznaczane?Komentarz
-
Oryginalnego nie, ale podróby tak. Myślę, że oryginał tym bardziej powinien mieć kolorowe izolacje żył
Komentarz
-
Jakieś specjalne zastrzeżenia co do cięcia/zakładania wtyczek? Na coś trzeba uważać? Czy po prostu... lutowanko
W sumie, nawet przy nieoznaczonych kabelkach da radę to wszystko po rozcięciu połączyć z powrotem - dobrze myślę? :rolleyes:Komentarz
-
Hmm... Przylutowałem wtyczki do bezpośrednio do OC-E3 i nie śmiga. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że ekran OC-E3 nie jest na tym samym pinie, co w ekran w przedłużaczu PS/2. Możliwe, że to ma wpływ? Bez przedłużacza śmiga, a po podłączeniu przedłużacza całkowicie głucho (sprawdzałem miernikiem).Komentarz
-
-
No właśnie to jest dziwne. Jeszcze sprawdzę innym miernikiem. No ale lampa z body się nie widzą, a bez przedłużki bez problemu. ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sprawdziłem na innym przedłużaczu - śmigają 3 piny. Wszystko jest tak samo dobrze polutowane...Komentarz
-
No to może masz jakieś unikatowe wtyczki - w sensie że te igiełki mają na przykład trochę grubsze, i przez to dziurki do igiełek też, i jak podłączasz "zwykły" przedłużacz, to igiełki od OC-E3 wchodzą na siłę, a te od przedłużacza w dziurki od OC-E3 już są luźne. Nie wiem, żadnego sensownego wyjaśnienia zaistniałego faktu nie umiem wymyślić...Komentarz
-
Mam dylemat :>
Raczej nie chcę wydawać na oryginalny OC-E3 (cena od 249zł). Tak na marginesie zapytam, czy ktoś z forumowiczów jest w posiadaniu oryginału?
Pytanie: Kupić krótki i tani (2m) czy od razu 10 metrowy?
Obydwa pozwalają na wykorzystanie wszystkich funkcji dostępnych w trybie eTTL / eTTL2Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Mi się nawet wydaje, że zamiennik lepiej w sanki wchodzi niż oryginał
Jedna rada: jeśli chcesz mieć lampę na statywie kilka m od siebie nie kupuj skręconego - to totalnie bez sensu bo jego rzeczywista, używalna długość jest duża mniejsza. Po prostu taki kabel bardzo mocno chce wracac do swojego fabrycznego kształtu
Komentarz
Komentarz