Toploader na body+grip+zoom 28-75

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Fajer
    Początki nałogu
    • 2004
    • 290

Toploader na body+grip+zoom 28-75

Witam, mam pytanie, czy znacie (uzywacie) może jakiś toploader który pomieści body+grip+zoom 28-75?

W tym wypadku akurat chodzi o EOS'a Elan 7n + BP-300 + Tamron 28-75 ale doświadczenia uzywających cyfrowych lustrzanek są róznież jak najmilej przeze mnie widziane
    wiem, że Gripy do DSLR Canona są wieksze niż BP-300 ale skoro sie mieszczą to i mój wejdzie

W pierwszej chwili myślałem, nad Lowepro Topload Zomm 1 i 2 ale coś mi sie wydaje, że z Gripem nie wejdzie
    [fotolog] faj3r.blogspot.com
    [galeria] www.tgf.art.pl
    ----
    EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

do TLZ 2 moze nie wejsc. mnie troche na styk wchodzi 10D z klipem od statywu (ale bez gripa).
    www albo tez flickr

Komentarz

• Kubak82
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 2348

mam toploader'a aw65 i wchodzi idealnie 350d z gripem.. jesli planujesz jakies dluzsze tele to aw65 bedzie juz za maly(niski) ale ja to rozwiazuje wieszajac obiektyw w futerale z boku toploadera.. jak na razie sprawdza sie super :-) ..

Komentarz

• Fajer
        Początki nałogu
        • 2004
        • 290

no dzieki za odpowiedzi.
        Szukam dalej. AW 65 jest troche duzy. Chciałem mniejszy, tylze że one są wtedy wązkie i grip niewejdzie. Echa, no szkoda. poszukam jeszcze... Moze jakaś inna firma cos takiego robi.
        Swoja drogą dziwne to, ze tak mało tych toploaderków na aparat z gripem, skoro z tego co czytam przy cyfrach jednak wiekszość userów gripów używa...
        [galeria] www.tgf.art.pl
        ----
        EOS 40D | EF 17-40 f/4L | EF 50 f/1.4 | EF 70-200 f/4L | 430ex II | Manfrotto 055ProB + 141RC

Komentarz

• Kubak82
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2348

Zamieszczone przez Fajer
          Szukam dalej. AW 65 jest troche duzy. Chciałem mniejszy, tylze że one są wtedy wązkie i grip niewejdzie.
          i w tym sek wlasnie

Zamieszczone przez Fajer
          Echa, no szkoda. poszukam jeszcze... Moze jakaś inna firma cos takiego robi.
          a i owszem.. trafilem na cos takiego, gdzie wlezie grip ale zarazem torba nie jest tak szeroka jak aw65 (bez kieszonek itp).. nazwy juz nie pamietam ale ceny nie zapomne do konca zycia - 550 zl .. szukalem dalej ale w koncu przekonuje sie do 65-tki i na razie jest OKI:-D

Komentarz

• Fajer
            Początki nałogu
            • 2004
            • 290

tak na zakończenie tematu napiszę że mam TLZ2 i EOS 33V wchodzi razem z gripem i płytką manftrotto. Te wymiary katalogowe Lowepro trzeba traktować z przymróżeniem oka
            [galeria] www.tgf.art.pl
            ----

Komentarz

• c42
              Początki nałogu
              • 2005
              • 266

wlasnie dzisiaj przyszedl do mnie TLZ2 i jestem pozytywnie zaskoczony :-) torba byla kupowana pod katem tamrona ale spokojnie jestem wstanie wlozyc tam moja elke :-)

Komentarz

• Fajer
                Początki nałogu
                • 2004
                • 290

no torba jest bardzo fajna, ma tylko 2 wady:
                1. pasek - jest tragiczny także dokupuję Delux Shoulder Strap
                2. plastikowe zaczepy do paska, ale z tym też sobie poradzę

ogólnie torba robi bardzo dobre wrażenie, jest pojemna ale nie ogromna.
                [galeria] www.tgf.art.pl
                ----

Komentarz

Pracuję...