GPS + Aparat

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Krzychu
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 3611

Zamieszczone przez bjanic
    Proszę podajcie mi nazwy, modele dobrych odbiorników GPS z funkcją tracklog.
    Dzięki,
    bjanic
    Tracka to zapisuje chyba kazdy obecnie produkowany - wspomniane wyzej Garminy sa o tyle dobre ze jest do nich sporo map...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Komentarz

• gzak
      Bywalec
      • 2005
      • 239

Hej! Ja używam Garmina Legenda cx. Leży sobie w kieszeni plecaka, kiedy fotografuje. Jego główna chyba zaletą przy wykorzystaniu jako trackloggera jest czas działania - przy akumulatorkach ~2700mAh potrafi działać ~12-16 godzin...
      Grzechu
      http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
      Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Komentarz

• bjanic

Dziękuję za informacje. A czy jest może jakiś uniwersalny odbiornik GPS, który można także podłączyć do telefonu z zainstalowanymi mapami by był ten zestaw nawigacją samochodową?

Komentarz

• mattnick
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 1735

Wystarczy telefon z OS symbian s60 v2 do tego Automapa zainstalowana (jeśli chcesz mieć nawigację samochodową, ale o ile wiem to nie zapisuje śladu) albo MapviewGPS (który ślad zapisuje na 100%) i jakiś odbiornik na Sirfstar III np. firmy NAVIBE ... potem ew. ślad można wrzucić na http://www.gpsvisualizer.com/ a tam już można raz, że zobaczyć mapkę gdzie łaziliśmy to jeszcze można porównać wiele elementów śladu za pomocą wykesów
          30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
          CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• gof
            Dopiero zaczyna
            • 2007
            • 49

Ja mam Navibe SirfStara i PocketPC HTC SPV M3000, pewnie jest do tego jakiś soft do zapisania trackloga. Ewentualnie po prostu zrzucić surowe NMEA dowolnym emulatorem terminala i jakoś zautomatyzować importowanie do EXIFa po zgraniu fot na podstawie czasu aparatu.
            EOS

Komentarz

• arturs
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 4196

Zamieszczone przez gof
              Ja mam Navibe SirfStara i PocketPC HTC SPV M3000, pewnie jest do tego jakiś soft do zapisania trackloga. Ewentualnie po prostu zrzucić surowe NMEA dowolnym emulatorem terminala i jakoś zautomatyzować importowanie do EXIFa po zgraniu fot na podstawie czasu aparatu.
              W ostatnim foto-wideo jest to dość dokładnie opisane..
              5DmkI, C85f1.2|580 EXII|

Komentarz

• chifre
                Dopiero zaczyna
                • 2005
                • 22

witam wszystkich

jest jeszcze taki moduł Sony GPS- CS1KA, artykuł na http://www.fotografuj.pl/Article/Son...otografa/id/97

może z tym będzie prościej - co sądzicie?
                30D+Grip | 50e+Grip | 17-40 f4L | 24-70 f/2.8L | 80-200/4.5-5.6 II | 550EX | 055MF3 M/F + 322RC2 | 680B | 650 AW | 75 AW

Komentarz

• krecio
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 470

Jest rowniez i takie cos http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=12846
                  Najnowszy soft automatycznie przypisuje fotki do zapisanej trasy. Do kupienia juz za 249 PLN.
                  pozdr.
                  krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• bjanic

Zamieszczone przez krecio
                    Jest rowniez i takie cos http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=12846
                    Najnowszy soft automatycznie przypisuje fotki do zapisanej trasy. Do kupienia juz za 249 PLN.
                    Witam i dziękuję za informację.
                    Mam jednak jeszcze jedno pytanie. Czy może wiecie, czy ten gps komunikuje się z Nokią E50. Chciałbym mieć coś uniwersalnego do samochodu by podłączyć do nawigacji w komórce i na wyprawy fotograficzne.
                    Czy da się podczas jazdy wyłączyć logowanie punktów, by nie zaśmiecać pamięci urządzenia?

bjanic

Komentarz

• krecio
                      Początki nałogu
                      • 2004
                      • 470

Spytaj o to na ich forum. Tam sa spece od tego. Choc moim zdaniem jesli Twoja Nokia ma "sinego zeba" to komunikacje masz. W koncu to zwykly odbiornik GPS z funkcja data loggera.
                      pozdr.
                      krecio

5D + 5D Mk III

Komentarz

• bjanic

Dziękuję

Komentarz

• krecio
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 470

You welcome