Jaki statyw

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

Ja mam jeszcze jedno pytanie: jak sprawdza się funkcja monopodu? Bajer, czy faktycznie użyteczna rzecz? Zastanawiam się nad zestawem GT-128/GT-128C + B-3 na potrzeby własne, oraz MT-228 do pracy (żeby nie biegać tam i z powrotem z nogami).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• koraf
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1748

Nie stosowałem funkcji monopodu w tym statywie, wg mnie za dużo z tym roboty, jak potrzebuję monopod składam dwie nogi i na jednej jest oki, tym bardziej, że jak złożysz monopod to jest i tak krótszy od nóg statywu..

Komentarz

• dinderi
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 3028

Ja tez nie stosowałem, mój nie posiada funkcji monopodu
        !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
        Zamieszczone przez Merde
        A jakiś thread lock nie załatwi sprawy na stałe?
        Coś takiego będę musiał przetestować. Na razie, statyw nie jest aż tak bardzo eksploatowany, żeby mi ten problem bardzo doskwierał.
        Ostatnio edytowany przez dinderi; 28157. Powód: Automerged Doublepost
        Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
        09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Bruinen
          Coś już napisał
          • 2010
          • 77

Polecił by mi ktoś statyw z włókna węglowego, koniecznie lekki (do 1,5kg z głowicą), niekoniecznie wysoki, ale możliwie stabilny? Potrzebuje w góry, aktualnie używam Sherpy 600R, bardzo fajny statyw, ale trochę ciężki, myślę że coś lepszego z hakiem na podwieszenie plecaka powinno być OK a każdy kilogram robi różnicę ;-)

Komentarz

• dinderi
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3028

Zamieszczone przez Bruinen
            Polecił by mi ktoś statyw z włókna węglowego, koniecznie lekki (do 1,5kg z głowicą), niekoniecznie wysoki, ale możliwie stabilny?
            Przeczytaj ostatnie kilka postów.
            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• jotes25
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 3609

Jeśli niewysoki, może być również alu, wtedy praktycznie nie będzie cięższy od carbonu. Benro ma np. małe, lekkie nogi alu A-056 (jest też parę razy droższa wersja z włókien C-056).

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Zamieszczone przez fotodvd.pl
                z włókna bym nie ryzykował, jak upadnie nieszczesliwie to wiórki kokosowe po nim zostaną
                Ale miałes kiedyś statyw z włókna węglowego w ręce?

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• mc_iek
                  Uzależniony
                  • 2008
                  • 790

Widziałem kiedyś szybowiec z włókna węglowego po upadku na ziemię. Pilot co prawda przeżył, ale z szybowca faktycznie wiórki kokosowe zostały... ;D
                  Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Komentarz

• dinderi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3028

Zamieszczone przez mc_iek
                    Widziałem kiedyś szybowiec z włókna węglowego po upadku na ziemię. Pilot co prawda przeżył, ale z szybowca faktycznie wiórki kokosowe zostały... ;D
                    Monolity samochodów F1 tez sa z włokna weglowego i jakoś ... http://www.youtube.com/watch?v=RTQBVDV1E7s&t=01m40s

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Sławek
                      Uzależniony
                      • 2008
                      • 968

Ja też już widziałem pękniętą jedna nogę , właściwie człon nogi frotki. Ale nie było kłopotów z wymianą w foto7. Wszystko da się zniszczyć.
                      www.fotokrajs.pl

Komentarz

• akustyk
                        gajowy
                        • 2004
                        • 12226

Zamieszczone przez mc_iek
                        No nie mow... szkoda, ze nie powiedziales tego wczesniej mojemu statywowi, toby wiedzial, ze musi peknac. A tak... 3-ci rok go mecze, lecial na glebe wiele razy... i nie chce cham peknac. A przeciez powinien. W drobny mak...

Czego to by czlowiek nie wiedzial, gdyby nie te fora w internecie... Bez nich rzeczy nie chca sie psuc, tylko bezczelnie dzialaja sobie w najlepsze...
                        www albo tez flickr

Komentarz

• Sunders
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 2746

Zamieszczone przez akustyk
                          szkoda, ze nie powiedziales tego wczesniej mojemu statywowi, toby wiedzial, ze musi peknac. A tak... 3-ci rok go mecze, lecial na glebe wiele razy... i nie chce cham peknac. A przeciez powinien. W drobny mak...
                          Widocznie za nisko leciał, w każdym razie nizej niż ten szybowiec :-?
                          Czy możesz podać markę tego solidnego statywu - bo tej wiosny muszę kupić nowy
                          http://maciejko.net/cbsearch/ :wink:

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12226

Velbon Sherpa CF 630. ale to nie jest jakis wybitny okaz, bo podejrzewam ze i chinczyki karbonowe (Benro, Triopo, Induro,...) spokojnie dadza rade, a byc moze nawet Manfrotto CX, chociaz w tym wypadku prosze mnie w razie czego nie obwiniac...
                            www albo tez flickr

Komentarz

• mateuszkaratysz
                              Początki nałogu
                              • 2009
                              • 330

co to za statyw

Cześć,

co to za statyw? miał ktoś z tym do czynienia organoleptycznie.

Gabarytami wygląda na solidniejszy od Camrocka.

Głowica jak z velbona a cena zupełnie po środku...

wygląda kusząco...
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              http://allegro.pl/180cm-3d-profesjon...528768565.html
                              Ostatnio edytowany przez mateuszkaratysz; 26061. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• J.J.
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 177

Chyba kolejny Chińczyk: http://www.qy6.net/manufacturer/comp...fengchina.html
                                moja strona

Komentarz

Pracuję...