Jaki statyw

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • woyd
    Początki nałogu
    • 2005
    • 488

Vitez - mam nadzieję, że nie będziesz nigdy w takiej sytuacji, ale wtedy przekonasz się, że wątki-tasiemce nie są dobrym źródłem informacji w nagłych sytuacjach.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• banan82
      Pełne uzależnienie
      • 2007
      • 1165

tez mam ta glowice - jest bardzo fajna, uzywam do krajobrazu, czasami chcialbym zeby byla bardziej precyzyjna ale chybe nie mozna miec wszystkiego w tej cenie Do mebli bedzie jak ulal wraz z 055prob manfrotto - dobry, stabilny ale dosc ciezki statyw.
      5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
      Crazy Apple Fanboy
      Ex Linux User

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez woyd
        Vitez - mam nadzieję, że nie będziesz nigdy w takiej sytuacji, ale wtedy przekonasz się, że wątki-tasiemce nie są dobrym źródłem informacji w nagłych sytuacjach.
        Bywałem w przeróżnych sytuacjach i potrafię naprawdę szybko i skutecznie korzystać z googla, w tym przeszukiwać googlem albo wbudowanymi wyszukiwarkami konkretne strony, portale, serwisy, fora, wątki na forach - polecam naukę tej sztuki (kilka wskazówek odnośnie naszego forum znajdziesz tu: http://canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20 ) a nie łamanie Regulaminu "bo mi się spieszy i mam sytuację" . EOT.

Komentarz

• APP
          Uzależniony
          • 2006
          • 664

Tutaj kilka subiektywnych spostrzeżeń odnośnie MF 804 RC2..

Natomiast, woyd, osoby z Twoim doświadczeniem na forum nie podejrzewałbym o takie problemy
          Ostatnio edytowany przez APP; 5125.

Komentarz

• woyd
            Początki nałogu
            • 2005
            • 488

Zamieszczone przez APP

Natomiast, woyd, osoby z Twoim doświadczeniem na forum nie podejrzewałbym o takie problemy
            Zajrzyj do wątku o 5DmII to zrozumiesz co mam na myśli
            Ostatnio edytowany przez woyd; 1641.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Komentarz

• APP
              Uzależniony
              • 2006
              • 664

Zamieszczone przez woyd
              Zajrzyj do wątku o 5DmII to zrozumiesz co mam na myśli
              Widzę, że się nie dogadaliśmy -nie pisałem o wątkach tasiemcach czy nawet o używaniu wyszukiwarki... :neutral:

Komentarz

• woyd
                Początki nałogu
                • 2005
                • 488

Zamieszczone przez APP
                Widzę, że się nie dogadaliśmy -nie pisałem o wątkach tasiemcach czy nawet o używaniu wyszukiwarki... :neutral:
                Ups.. chyba wiem co masz na myśli - sory - wygląda na to, że jestem przewrażliwiony
                Co do zakupu - ostatni raz kupowałem statyw jakieś 4 lata temu - miałem wtedy 300D i Sigmę 70-300. Teraz mam trochę inny sprzęt i inne potrzeby. A zdecydowałem się na taką formę zapytania, ponieważ wiem, że tym razem na 300zł (tyle dałem kiedyś za Sherpę) się nie skończy, więc jak mam wydać 1K na statyw to chciałbym wydać je jak najlepiej.

Ale ok - wychodzi na to, że Vitez ma znowu rację - szukajka twoim przyjacielem

Pozdrawiam
                Wojtek

Komentarz

• lon
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 36

Witam,
                  Mam pytanie do użytkowników statywów. Czy często korzystacie z poziomicy w statywie? Pytam, bo chciałbym kupić statyw Benro C-268 M8 + głowicę z serii B-1 lub KJ, a niestety ani w jednej ani w drugiej głowicy nie ma poziomicy. W statywie też niestety nie. Jest poziomica w głowicy z serii BH, ale coś nie za bardzo mi pasuje. Czy szukać zatem jakiejś głowicy ze statywem np. Giotto czy dać sobie spokój?
                  pozdrawiam
                  lon

Komentarz

• Kubak82
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 2348

te poziomice i tak sa malo precyzyjne.. zawsze mozesz sobie dokuopic TAKA poziomice..

Komentarz

• toshimitsu
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 132

Jak kupisz manfrotto to i dresowi mozna przylozyc a i dzieci sie kiedys uciesza bo znam wielu wlascicieli tych statywow ktorzy odziedziczyli swoje po tacie dziadku czy wujku.

Jak nie zamierzasz kupowac zadnych tele owbiektywow a chodzisz na przyklad po gorach czy podrozujesz to jakis velbon moze.

Jesli zas zamierasz kupic cos ciezkiego to manfrotto albo cos z tej klasy statywow. Dobierz glowice ktora tobie odpowiada.

Moj jest tak praktyczny ,ze naprawde nie wiem co mozna by jeszcze dodac.
                      A ciezar okazal sie zaleta a nie wada.
                      Ostatnio edytowany przez toshimitsu; 8124.
                      Positively dirty minded

Komentarz

• lon
                        Dopiero zaczyna
                        • 2005
                        • 36

Nie ukrywam, że zastanawiam się nad manfrotto z serii 190, ale przeczytałem kilka dobrych opinii na temat tego Benro, no i właśnie z powodu wygody w noszeniu postanowiłem go nabyć drogą kupna. Mam nadzieję, że i do cięższych szkieł będzie odpowiedni. Generalnie ci, którzy go posiadają są bardzo zadowoleni z tego statywu - szczególnie ze względu na stosunek jakości do ceny.
                        Benro C-268M8 jest zrobiony z karbonu, który ponoć ma lepsze właściwości amortyzujące (stabilność), ale rozważam też jego odpowiednik aluminiowy A-268M8. Różnica w ciężarze nie jest duża, a cena i owszem. Czy ktoś go używa? Czy poza wagą jest w czymś gorszy? Bo jeśli ie to "po co przepłacać". No i jak mówisz będzie też czy przywalić dresiarza, jakby trza było
                        Kubak82 - co do poziomicy to fajny patent , nawet nie wiedziałem, że coś takiego robią. Rozumiem, że jednak niekoniecznie poziomice w statywach zdają egzamin.
                        dzięki za odpowiedzi
                        lon

Komentarz

• dr11
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1143

U mnie poziomice zdaja egzamin tylko przy panoramach sferycznych. W pozostalych przypadkach nie uzywam.
                          .

Komentarz

• Opa_Apo
                            Bywalec
                            • 2008
                            • 226

Wybierz statyw jaki Ci pasuje bez poziomnicy, a dorób sobie taką jak tu w trics&tips jest LINK

Komentarz

• Kubak82
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 2348

Zamieszczone przez lon
                              Nie ukrywam, że zastanawiam się nad manfrotto z serii 190,
                              MZ to przeplacania za czerwony znaczek.. 5kg udzwigu MF 190 do 12kg wspomnianego benro - tu nie ma nawet czego porownywac

co do benro - wersje aluminiowe tez sa ok - uzywam 457n6 i jest rewelacyjny :-)

Komentarz

• mamut9
                                Bywalec
                                • 2008
                                • 119

Zamieszczone przez Kubak82
                                co do benro - wersje aluminiowe tez sa ok - uzywam 457n6 i jest rewelacyjny :-)
                                potwierdzam też używam 457n6:-D -STABILNOŚĆ REWELACJA
                                Canon EOS KissX2(450D) i kilka drobiazgów :razz:

Komentarz

Pracuję...