Co zrobić gdy skrzypi kółko w myszce? Myszka nie jest budżetowa i lubię ją.
Myszka
Zwiń
X
-
Myszka
Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
JaCzłowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
KonfucjuszTagi: Brak -
-
Komentarz
-
Odp: Myszka
No właśnie słyszę i się niepokoję.
Musiałbym odklejać ślizgacze, żeby się dostać do śrubek. Mam olej silikonowy, może delikatnie wpuszczę kroplę na ośkę...Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
KonfucjuszKomentarz
-
Jpdl - wątek roku, moja nominacja
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!Komentarz
-
Jeszcze nie pytałem o klawiaturę.Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
KonfucjuszKomentarz
-
Komentarz
-
To i ja sie pożalę.
Od 5lat mam niezawodną G604, z tym że po tak dlugim czasie guma już sie mocno wytarla. Szukalem opcji wymiany jej, ale logitech nie produkuje zamiennikow. Mysle sobie no nic pewnie trzeba bedzie kupic nowa. I co? I klops. Juz nie produkują. Na allegro jakis janusz biznesu sprzedaje ostatnie sztuki w cenie 3x nowa w sklepie… meh… szukalem jakiejś nastepczyni, z min. 4 programowalnymi przyciskami z boku, ale nie ma.Komentarz
-
Od czasu gdy zaczął mi się przyklejać do ręki śrubokręt z tymi "gumowymi" wstawkami, staram się unikać wszystkiego - narzędzia, noże, myszki... - co ma takie ulepszenia. Niestety w foto jest taki trend, żeby na pierścienie obiektywów zakładać tzw. gumy zamiast porządnego moletowania. Z tych co mam jedynie Zeiss jest porządny. Na obrazkach w necie widzę, że jeszcze Voigtländer.
A kółko w myszce zaczęło skrzypieć gdy zacząłem na nowo intensywnie grać. W Quake'u, na przykład, kółkiem przełączam broń, więc jest używane.Ostatnio edytowany przez Leon007; 27765.Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
KonfucjuszKomentarz
-
Rozważ MX Masters, nawet 2S jest spoko. Mam od roku i nie zamieniłbym na nic innego. Czasem można wyrwać w fajnej promocji.To i ja sie pożalę.
Od 5lat mam niezawodną G604, z tym że po tak dlugim czasie guma już sie mocno wytarla. Szukalem opcji wymiany jej, ale logitech nie produkuje zamiennikow. Mysle sobie no nic pewnie trzeba bedzie kupic nowa. I co? I klops. Juz nie produkują. Na allegro jakis janusz biznesu sprzedaje ostatnie sztuki w cenie 3x nowa w sklepie… meh… szukalem jakiejś nastepczyni, z min. 4 programowalnymi przyciskami z boku, ale nie ma.Komentarz
-
Te gumopodobne elementy są z kauczuku syntetycznego, który po pewnym czasie się odsiarcza, i zaczyna się lepić. Trzeba więc je nasiarkować i wynalazłem kiedyś na to metodę: trzeba je posmarować na kilka dni mydłem dziegciowym, lub siarkowym, a potem zmyć mydło wodą. Powinny się powierzchniowo utwardzić na tyle, że przestaną się kleić.EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.Komentarz
-
Jakiś jest to sposób. Ale po prostu już nie kupuję takich wynalazków - głównie chodzi mi o narzędzia. Mam jeszcze parasol, bardzo dobry poza tym lateksem na rączce. Po prostu go zdarłem, bo żal mi było reszty parasola.
A jakby myszce kółko posmarować mydłem dziegciowym?Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
KonfucjuszKomentarz
-
Sam pisałeś, że kółko skrzypi, a nie się lepi
Rozkręć myszę, wyjmij kółko z widełek, oczyść widełki i oś kółka. Ślizgi są zazwyczaj samoprzylepne, więc ponownie je założysz bez problemu.EOS 550D, 6D, M2, M5, 80D, 7D II, kit 18-55 IS, EF-S 55-250 IS STM, EF-M 4-5,6/11-22 STM, EF-M 3,5-5,6/18-55 STM, EF-M 2/22 STM, EF 3,5-4,5/28-70, EF 1,8/50 Mk 1 i STM, EF 100-400L II, Tamron 100-400, Olympusy OM-1, OM-2N, OM-4, OM-10, stałki i zoomy Zuiko od 24 do 200 mm.Komentarz
-
Chwyty w rowerze mi się zaczęły lepić. Nie wiem z czego są wykonane ale spróbuję tej metody.Te gumopodobne elementy są z kauczuku syntetycznego, który po pewnym czasie się odsiarcza, i zaczyna się lepić. Trzeba więc je nasiarkować i wynalazłem kiedyś na to metodę: trzeba je posmarować na kilka dni mydłem dziegciowym, lub siarkowym, a potem zmyć mydło wodą. Powinny się powierzchniowo utwardzić na tyle, że przestaną się kleić.Komentarz
-
Komentarz
Komentarz