Laptop

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Odp: Laptop

To ja bym szukał przede wszystkim ekranu w laptopie, a dopiero później reszty. Ogólnie mówiąc jak moja małżonka kupiła laptopa z oledem to to jest zupełna przepaść, na te stare mydliny nie da się patrzeć ....
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• Cichy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 7450

Zamieszczone przez ludwich
      Hej

Szukam laptopa.Nie wchodzą w grę Mcbooki. Lekki, przenośny 14, który najlepiej się nada do przeglądania i obróbki zdjęć. Wszystko dla pasjonata. Cena ok 4000-4500 zł
      Mam 14 calowego Lenovo Yoga Slim 7 Pro i zasadniczo wszystko mi w nim pasuje prócz tego, że do obróbki jednak jest za mały i bardziej pasował mi poprzedni (LG Gram 16). Wracając do 14 cali, pomijając rozmiar ekranu to do obróbki jest super, wszystko śmiga, nawet stary LR 6 całkiem sprawnie, ekran jak na IPS wzorowy, żadnego cloudingu czy wycieków światła przy ramce, rozdziałka odpowiednia (2240x1400) przy 16:10, 96% sRGB, no i brak PWM, co mnie akurat mocno irytuje w większości laptopów.

PS. wcześniej miałem m.in. Yogę z ekranem pełnym 4K i jednak bardziej mi pasuje ten 2,2K który mam obecnie, przede wszystkim wszystko chodzi sprawniej i skalowanie jest jakby lepsze. Na 4K nie wszystkie programy dobrze się skalowały a tutaj nawet, jeśli program wyświetla się 1:1 bez skalowania, to jeszcze da się pracować, bo na 4K to było już zbyt malutkie.
      Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.
      O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• ludwich
        Bywalec
        • 2012
        • 111

Zamieszczone przez Cichy
        Mam 14 calowego Lenovo Yoga Slim 7 Pro i zasadniczo wszystko mi w nim pasuje prócz tego, że do obróbki jednak jest za mały i bardziej pasował mi poprzedni (LG Gram 16). Wracając do 14 cali, pomijając rozmiar ekranu to do obróbki jest super, wszystko śmiga, nawet stary LR 6 całkiem sprawnie, ekran jak na IPS wzorowy, żadnego cloudingu czy wycieków światła przy ramce, rozdziałka odpowiednia (2240x1400) przy 16:10, 96% sRGB, no i brak PWM, co mnie akurat mocno irytuje w większości laptopów.

PS. wcześniej miałem m.in. Yogę z ekranem pełnym 4K i jednak bardziej mi pasuje ten 2,2K który mam obecnie, przede wszystkim wszystko chodzi sprawniej i skalowanie jest jakby lepsze. Na 4K nie wszystkie programy dobrze się skalowały a tutaj nawet, jeśli program wyświetla się 1:1 bez skalowania, to jeszcze da się pracować, bo na 4K to było już zbyt malutkie.
        Dzięki!
        Bardzo przydatna podpowiedź.
        Masz sprawdzony czytnik kart?

Komentarz

• Bangi
          Moderator
          • 2010
          • 5499

Ja używam takiego czytnika (kupiony parę lat temu na AliExpress) i nigdy nie było z nim żadnych problemów
          https://allegro.pl/oferta/czytnik-ka...-00b96ee42b20#
          SAMOLOTY CB
          SAMOLOTY lotnictwo.net
          SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial

Komentarz

• Cichy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 7450

Zamieszczone przez ludwich
            Dzięki!
            Bardzo przydatna podpowiedź.
            Masz sprawdzony czytnik kart?
            Odradzam korzystanie z czytników w laptopie. W zasadzie z każdym miałem problemy, ostatnie 2 rysują karty micro SD. Poprzedni SD potrafił uwalić kartę przez wyładowanie podczas wkładania karty. Korzystam więc tylko z zewnętrznego, aktualnie mam polecanego Kingstona, ale oczywiście można korzystać z innych.
            O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• rene
              Początki nałogu
              • 2006
              • 283

Zamieszczone przez Kolekcjoner
              To ja bym szukał przede wszystkim ekranu w laptopie, a dopiero później reszty. Ogólnie mówiąc jak moja małżonka kupiła laptopa z oledem to to jest zupełna przepaść, na te stare mydliny nie da się patrzeć ....
              Możesz powiedzieć jaki to był model?

Komentarz

• Kolekcjoner
                Obertroll
                • 2006
                • 18793

Zamieszczone przez rene
                Możesz powiedzieć jaki to był model?
                Któryś Asus Vivobook
                "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...