Ostatnio kupiłem "smart" ładowarkę Patona, głównie pod pokazy, gdyby zabrakło prądu i trzeba by w tzw. międzyczasie ładować akumulatory z powerbanku. Działa to bardzo dobrze i jest dość kompaktowych rozmiarów. Ma wbudowany kabelek, ale w razie czego można podpiąć przez USB-C lub mikro USB. Działa z powerbankiem jak i ładowarką od smartfona 
Ładowarka Patona Smart Dual LCD Charger + powerbank.
Zwiń
X
-
Ładowarka Patona Smart Dual LCD Charger + powerbank.
Tagi: Brak -
Odp: Ładowarka Patona Smart Dual LCD Charger + powerbank.
Czyli ładowanie na "pół gwizdka" a właściwie na ćwierć przy dwóch aku.Ostatnio kupiłem "smart" ładowarkę Patona, głównie pod pokazy, gdyby zabrakło prądu i trzeba by w tzw. międzyczasie ładować akumulatory z powerbanku. Działa to bardzo dobrze i jest dość kompaktowych rozmiarów. Ma wbudowany kabelek, ale w razie czego można podpiąć przez USB-C lub mikro USB. Działa z powerbankiem jak i ładowarką od smartfona
[ATTACH=CONFIG]14520[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]14521[/ATTACH] -
Chyba jednak dalej na pół, bo masz 2x.Komentarz
-
A jakim prądem ładuje oryginalna ładowarka?Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Czyli PATONA według deklaracji z naklejki ląduje na pół gwizdka a nie na jedną czwartą. Sprawdzałeś czas ładowania dla dwóch akumulatorów? Mam ładowarkę PATONA na trzy Aku do Sony i tu jest różnica w prądzie ładowania w zależności od ilości ładowanych jedno zdanie Aku.Komentarz
-
Mam ładowarkę patony na 2 baterie i ładuje w takim samym czasie jedna i dwie baterie - no chyba, ze źródło prądu nie jest wystarczająco mocne to wtedy dłużej. Ja korzystam z kostek PD.Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9
https://www.youtube.com/@HubertMultanaKomentarz
-
Jeszcze nie robiłem takich "testów' od zera. Może w weekend się uda, ale ogólnie jakoś szczególnie nie jest to dla mnie istotne. Mam w sumie 4 aku, bardzo rzadko się zdarza, abym potrzebował dużo prądu (głownie pokazy), tu dla mnie decydujący jest rozmiar tej ładowarki, brak potrzeby dodatkowego kabla - generalnie kompaktowość.Komentarz
-
Tylko Twoja jest inna - nawet się jej przyglądałem w necie. W tej Twojej przy zasilaniu PD masz na wyjściu 2 x 1A, a nie tak jak tutaj 2 x 0,6A. To dwa róże modele, zresztą Patona ma kilka modeli tych ładowarek.Komentarz
-
Nie mam miernika zeby zmierzyc dokladne napiecia, ale porownywalem czas ladowania oryginalna ladowarka, ladowarka patony w konfiguracji 1 i 2 baterie osobno i czasy byly zblizone do granicy bledu pomiarowego, w okolicy 3 godzin. Roznice byly rzedu 3-5 minut w jedna albo druga strone, wiec zakladam, ze ladowaly praktycznie tak samo.Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9
https://www.youtube.com/@HubertMultanaKomentarz
-
Tak, ale tak jak pisałem, Twoja jest inna i ma inną specyfikację - Twoja jest de facto "mocniejsza". Wynika to nawet z porównania specyfikacji.Nie mam miernika zeby zmierzyc dokladne napiecia, ale porownywalem czas ladowania oryginalna ladowarka, ladowarka patony w konfiguracji 1 i 2 baterie osobno i czasy byly zblizone do granicy bledu pomiarowego, w okolicy 3 godzin. Roznice byly rzedu 3-5 minut w jedna albo druga strone, wiec zakladam, ze ladowaly praktycznie tak samo.Komentarz
-
Napięcie nie ma znaczenia, ważny jest prąd ładowania. Moja na trzy aku ma tak jak na obrazku. Dodam, że działa wyśmienicie.
Komentarz
-
No tak, każda z naszych ładowarek ma inną specyfikację, ta od Hubera ma tak opisane:
Wejście: USB-C (5V, 2.4A)
Wyjście: 8,4V, 1000 mA (x1), 600 mA (x2)
Wejście: USB-C (9V, 2A QC, PD)
Wyjście: 8,4V, 1500 mA (x1), 1000 mA (x2)
Obsługiwane protokoły ładowania: QC 2.0, QC 3.0, PD 2.0, PD3.0
więc ja to rozumiem tak, że jak podłączy kabel z PD do ładowarki to może ładować jednocześnie 2 aku po 1000 mA, co odpowiada oryginałowi Canona i wszystko się zgadza
Komentarz
-
Wczoraj ładowałem z powerbanku (20k mAh) jednocześnie dwa aku Patony rozładowane do ok. 10% (wg aparatu).
Naładowane do pełna zostały w jakieś 3h, w powerbanku zostało ok. 64%.
Generalnie aku Patony się sprawdziły, na jednym cyknąłem ok. 1500 fotek, na drugiej jakieś 1200 i zostawało jeszcze ok. 10%. To oczywiście podczas pokazów lotniczych.Komentarz
Komentarz