Mathorn akumulatory

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bangi
    Moderator
    • 2010
    • 5499

Mathorn akumulatory

Chyba jakaś nowa marka zamienników zamierza szturmować rynek. Ciekawe czy rzeczywiście będą tak trzymać jak deklaruje producent.

Mathorn Ultimate to zamienniki baterii do aparatów, które, według deklaracji producenta, przewyższają wydajnością akumulatory oryginalne. Oferują również ładowanie przez złącze USB-C. ...

Wg publicznie dostępnego KRS dystrybutora udział w spółce ma CYFROWE.PL.

P.S.
    intencją mojego posta nie jest reklama, po prostu trafiłem na to podczas grzebani w sici.
    Ostatnio edytowany przez Bangi; 34794.
    SAMOLOTY CB
    SAMOLOTY lotnictwo.net
    SAMOLOTY OBRÓBKA Tutorial
  • marfot
    Pełne uzależnienie
    • 2007
    • 4605

Odp: Mathorn akumulatory

Nazwy na zamiennikach (Newell, Patona itp) nie mają nic wspólnego z dostawcą wnętrza akumulatorów.
    Podobnie zresztą jak nazwy na oryginale (Canon, Nikon itp).
    Jeżeli ktoś kto konfekcjonuje lub tylko sprzedaje akumulatory dotarł do dobrego producenta tychże to ma szansę na sukces rynkowy.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Komentarz

• Bangi
      Moderator
      • 2010
      • 5499

Zamieszczone przez marfot
      Nazwy na zamiennikach (Newell, Patona itp) nie mają nic wspólnego z dostawcą wnętrza akumulatorów.
      Jeżeli ktoś kto konfekcjonuje lub tylko sprzedaje akumulatory dotarł do dobrego producenta tychże to ma szansę na sukces rynkowy.
      Absolutnie się zgadzam.
      SAMOLOTY CB
      SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• Kolekcjoner
        Obertroll
        • 2006
        • 18793

Zamieszczone przez marfot
        Pomijając kwestie ogniw to jednak w przypadku ogniw litowych duże znaczenie ma elektronika. Widać to po bateriach do wszelkiej maści elektronarzędzi. Co z tego że w podróbce są najlepsze ogniwa Sony czy Szajsunga jak BMS daje ciała albo są problemy z wydajnością prądową całego układu itp. Temat rzeka ....
        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
        Kapitan Wagner

Komentarz

• adawro
          Pełne uzależnienie
          • 2011
          • 1109

Byłem w tym tygodniu po drodze w Cyfrowe.pl aby zobaczyć kilka rzeczy (uchwyty do telefonu, statywy) i popytałem też o akumulatory. Od razu wyczułem, że mają parcie na sprzedaż tych Mathornów (@Bangi - więc dobry trop z tym KRS). Twierdzili, że na pewno lepsze niż Newell )))) juz o stosunek do Patona nie pytałem.
          Sprzedawca przy mnie sprawdził Akumulator Mathorn MB-201 2250 mAh USB-C zamiennik Canon LP-E6NH na oryginalnej ładowarce Canona i na Canonie R6, wszystko działało jak oryginał.
          Na próbę kupiłem jedną sztukę. Wypróbowałem ładowanie przez USB-C, okazało się, że ma diodkę co podczas ładowania świeci na czerwono a po naładowaniu na zielono.
          Wypróbowałem na Canonie R5 i też wszystko działało jak oryginał, pokazywał trzy zielone kwadraciki sprawności ogniwa. Nawet dało się zarejestrować w aparacie z numerem seryjnym (ciekawe, czy inne egzemplarze maja inne numery).
          Ogólnie w dotyku i jakości wykonania sprawia bardzo dobre wrażenie. Zobaczymy jak wypadną po jakimś czasie.
          R3 + RF85LDS

Komentarz

• Bangi
            Moderator
            • 2010
            • 5499

Ja póki co mam duży zapas Patona, kupionych w ekstra cenach podczas black weekendów
            Pewnie i na te będą jakieś fajne promocje.
            SAMOLOTY CB
            SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• adawro
              Pełne uzależnienie
              • 2011
              • 1109

W sklepie jeszcze powiedzieli, że z którymś nowym Nikonem jest problem - ale podobno żaden producent niezależny jeszcze nie rozgryzł tego Nikona.
              R3 + RF85LDS

Komentarz

• robert_b
                Dopiero zaczyna
                • 2023
                • 41

Dziś odebrałem z paczkomatu Mathorn Ultimate do EOS R. W aparacie widoczna jest jako LP-E6NH. Aku dał się bez problemu zarejestrować w aparacie z numerem seryjnym. USB-C do ładowania na tych akumulatorach to genialny pomysł.

Aktualnie jest promocja 20% taniej na te akumulatorki i aku wychodzi za 184 zł.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa: Mathorn-Ultimate.jpg
Wyświetleń: 1
Rozmiar: 371,4 KB
ID: 2102231
                Ostatnio edytowany przez robert_b; 71149.
                Pozdrawiam
                Robert Błaszczak
                https://www.blaszczak.pl

Komentarz

• Bangi
                  Moderator
                  • 2010
                  • 5499

Promocja to będzie jak będą kosztować ok. 100 PLN jak Patony swego czasu, albo ok. 50 PLN jak również Patony swego czasu
                  SAMOLOTY CB
                  SAMOLOTY lotnictwo.net

Komentarz

• robert_b
                    Dopiero zaczyna
                    • 2023
                    • 41

W porównaniu do ceny oryginału LP-E6NH za 519 zł to można to nazwać promocją

Ale zobaczymy w praniu, czy jest to warte tej ceny.
                    Pozdrawiam
                    Robert Błaszczak
                    https://www.blaszczak.pl

Komentarz

Pracuję...