Jaki czytnik kart CF ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Shadow
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1572

Jaki czytnik kart CF ?

Właśnie zgrywałem 77 zdjęć z 10D do kompa i zajęło to ok. 14 minut. Aż strach pomyśleć co będzie jak zrobię ich z 500. Czytnik kart jest niezbędny. Teraz pytanko, jaki ? Możecie coś polecić w mierę dobrego żebym później nie miał problemów jak kolega w innym poście. Może Sandisc ----> http://pasaz.swiatobrazu.pl/index.php?s=825&c=50
  • JaW
    Początki nałogu
    • 2004
    • 258

Re: Jaki czytnik kart CF ?

Zamieszczone przez Shadow
    Właśnie zgrywałem 77 zdjęć z 10D do kompa i zajęło to ok. 14 minut. Aż strach pomyśleć co będzie jak zrobię ich z 500. Czytnik kart jest niezbędny. Teraz pytanko, jaki ? Możecie coś polecić w mierę dobrego żebym później nie miał problemów jak kolega w innym poście. Może Sandisc ----> http://pasaz.swiatobrazu.pl/index.php?s=825&c=50
    Strasznie drogi ten czytnik... aczkolwiek SanDisk to dobra marka. Ale w tej cenie masz bardzo dobry czytnik wewnętrzny, montowany w zatoce 3.5 albo 5.25 cala - mniejszy bałagan na biurku, mniej plączących się kabli. Jesli jednak potrzebujesz przenośnego, zewnetrznego czytnika, to moze być coś takiego: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=28332508 - uniwersalny czytnik USB 2.0.
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Aszu
      Uzależniony
      • 2004
      • 707

Kupiłem świetny czytnik w cenie 49 PLN.
      Jest to czytnik SanDisk do kart CF jako karta PCMCIA.
      //mj

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Zamieszczone przez Aszu
        Kupiłem świetny czytnik w cenie 49 PLN.
        Jest to czytnik SanDisk do kart CF jako karta PCMCIA.
        fajnie ...ale w zwyklym pececie malo przydatny

Komentarz

• Shadow
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1572

Zamieszczone przez JaW
          Strasznie drogi ten czytnik... aczkolwiek SanDisk to dobra marka. Ale w tej cenie masz bardzo dobry czytnik wewnętrzny, montowany w zatoce 3.5 albo 5.25 cala - mniejszy bałagan na biurku, mniej plączących się kabli. Jesli jednak potrzebujesz przenośnego, zewnetrznego czytnika, to moze być coś takiego: http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=28332508 - uniwersalny czytnik USB 2.0.
          Czytnik Hama skąd ja to znam, a później mi będzie dane niszczył
          Chyba jednak wybiorę inną firmę.

Komentarz

• JaW
            Początki nałogu
            • 2004
            • 258

Czytnik Hama skąd ja to znam, a później mi będzie dane niszczył
            Chyba jednak wybiorę inną firmę.
            Firma taka sobie... bardziej chodzilo mi o funkcjonalnosc :-) A poza tym nie wiedziałem ze Hamy pozerają dane z kart :-(
            Pozdr - JaW
            Moja galeria Fotojaw
            Moje zdjęcia na plfoto
            Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Aszu
              Uzależniony
              • 2004
              • 707

SanDisk wymyślił CFa, Trzeba postawić na twórców

[ Dodano: 28 Lipiec 2004 ]
              A poza tym nie wiedziałem ze Hamy pozerają dane z kart
              mam filtr UV Hamowaty. Jest ok. czytników nieznam.
              //mj

Komentarz

• Shadow
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1572

Ja też nie znam piszę tylko to co przydarzyło się Yasinowi w innym wątku

Komentarz

• Przemek Białek
                  Uzależniony
                  • 2004
                  • 832

Ja też nie znam piszę tylko to co przydarzyło się Yasinowi w innym wątku
                  czytalem o tej historiii, a sam posiadam czytnik niznanej moze firmy GAMEBIRD 6in1 ale za to niezawodny w kazdej sytuacji, codzien nosze go w kieszenie torby i do tej pory nic nie zsknocil przerzucil juz ok 6000 fotek i dziala bez zarzutu
                  dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
                  "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Komentarz

• santiblue
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 322

A ja mam Hame 8in1 i chodzi idealnie. 52zł na allegro
                    dSLR + coś tam...

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

A ja mam prawie 2 lata temu kupiony malutki 1 in 1 CF czytnik firmy iTec. Niestety nie obsluguje USB 2.0 ale moja plyta i tak nie ma USB 2.0. Zalety - malutki, miesci sie w kieszeni, nie wymaga sterownikow, obsluguje Microdrive, ma w zestawie 'przedluzacz' do USB.

Komentarz

• meteor
                        Coś już napisał
                        • 2004
                        • 55

Zamieszczone przez Vitez
                        A ja mam prawie 2 lata temu kupiony malutki 1 in 1 CF czytnik firmy iTec. Niestety nie obsluguje USB 2.0 ale moja plyta i tak nie ma USB 2.0. Zalety - malutki, miesci sie w kieszeni, nie wymaga sterownikow, obsluguje Microdrive, ma w zestawie 'przedluzacz' do USB.
                        Wlasnie, moze to jest klucz: nie kupowac czytnikow 50-w-1 tylko zwykly dedykowany do danego typu kart... Ja mam podobny (1-in-1 :wink: ) i nie mam powodow do narzekania...
                        EOS 500N, EOS 350D
                        CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GB

Komentarz

• JaW
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 258

Bez przesady... ze komus czytnik Hama psuje dane to nie znaczy, ze wszystkie tanie czytniki są do ****. Nalezy sie liczyc z tym, ze ich jakosc nie jest najwyzsza, ale działac to na ogół działaja normalnie. Poza tym jest cos takiego jak gwarancja - slyszeliscie moze? 8)
                          A czy czytnik 8in1, czy dedykowany dla jednego rodzaju kart - to juz kazdy musi sobie sam wybrac.
                          Generalnie to nie generalizujmy
                          Pozdr - JaW
                          Moja galeria Fotojaw
                          Moje zdjęcia na plfoto

Komentarz

• Shadow
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1572

Zgadza się. Ten przypadek o niczym jeszcze nie świadczy. Nawet najlepszy czytnik może się zepsuć.

[ Dodano: 14 Sierpień 2004 ]
                            Jeszcze raz powrócę do pytania. Tak się składa że miałem jeden czytnik jakiejś mniej znanej firmy i niestety nie czytał kart CF o pojemności 1GB. Czy Wasze też nie czytają takich kart ? A może poprostu ten był akurat zepsuty ?

Komentarz

Pracuję...