Hoya hd cir-pl. Warto?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BenRhod
    Bywalec
    • 2008
    • 107

Hoya hd cir-pl. Warto?

Chcę go zamówić do sigmy 17-50. Dobry wybór?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
    80d + S 17-50 + C 24/2.8 STM + C 50/1.8 STM + C EF 28-105/3.5-4.5 II USM + C 18-55/3,5-5,6 IS STM + YN 600 EX-RT II + N di622
  • luso
    Uzależniony
    • 2014
    • 900

Odp: Hoya hd cir-pl. Warto?

Miałem taki. Ma bardzo cieki pierścień służący do mocowania go do obiektywu. Przez to bardzo trudno jest go porządnie przykręcić do obiektywu. A jak już się uda to wówczas bardzo trudno jest go odkręcić od obiektywu. Mojego mi się nie udało porządnie przykręcić do obiektywu i został gdzieś w Bieszczadach...

Komentarz

• BenRhod
      Bywalec
      • 2008
      • 107

Zamieszczone przez luso
      Miałem taki. Ma bardzo cieki pierścień służący do mocowania go do obiektywu. Przez to bardzo trudno jest go porządnie przykręcić do obiektywu. A jak już się uda to wówczas bardzo trudno jest go odkręcić od obiektywu. Mojego mi się nie udało porządnie przykręcić do obiektywu i został gdzieś w Bieszczadach...
      A optycznie byłeś zadowolony?

80d + S 17-50 + C 24/2.8 STM + C 50/1.8 STM + C EF 28-105/3.5-4.5 II USM + C 18-55/3,5-5,6 IS STM + YN 600 EX-RT II + N di622

Komentarz

• swallow77
        Początki nałogu
        • 2010
        • 322

Zamieszczone przez luso
        "Low profile" szczególnie przydatne na uwa: filtrom na szerokich pierścieniach zdarza się winietować. IMO z przykręcaniem tych filtrów nie ma problemu.

Pozdrawiam!
        wysłano z FRD-L19 przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• luso
          Uzależniony
          • 2014
          • 900

Zamieszczone przez BenRhod
          A optycznie byłeś zadowolony?

Optycznie był spoko, ale używałem go jedynie na 24-70/4 więc to nie było na pewno jakieś wymagające dla filtru polaryzacyjnego tele...

Komentarz

• Epikur
            Dopiero zaczyna
            • 2018
            • 24

Nie jest zły, ale szczególnie przy polarach polecał bym jednak Marumi. Wypadają nieco lepiej optycznie, a przede wszystkim czyszczenie Hoyi to mordęga. W podobnej cenie masz najwyższą serię Exus. Sporo taniej naprawdę dobre Fit+Slim.

Komentarz

• BenRhod
              Bywalec
              • 2008
              • 107

Dzięki za zainteresowanie. Filtr w drodze. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Komentarz

Pracuję...