Wyzwalanie dwóch aparatów jednocześnie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zanzi81
    Dopiero zaczyna
    • 2015
    • 15

Wyzwalanie dwóch aparatów jednocześnie

Szukam czegoś do wyzwalania dwóch aparatów jednocześnie, tzn. wciskam spust w aparacie nr 1 i automatycznie przez nadajnik idzie sygnał do wyzwalania migawki w aparacie nr 2. Wiem, pewnie słabo szukam, ale jestem zalewany produktami do wyzwalania lamp. Czy ktoś jest w stanie mi coś sensownego polecić?
  • grizz
    adming
    • 2017
    • 308

Odp: Wyzwalanie dwóch aparatów jednocześnie

Pilot do aparatu, taki na podczerwień powinien załatwić sprawę trochę pośrednio.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Komentarz

• zanzi81
      Dopiero zaczyna
      • 2015
      • 15

A coś konkretniej? Ktokolwiek?
      Znajduję tylko wyzwalacze do lamp
      Ostatnio edytowany przez zanzi81; 55057.

Komentarz

• fristajlor
        Bywalec
        • 2007
        • 244

Wpisz w googlu pilot canon. Pierwsze 10 wynikow to to czego szukasz. Ew mozesz kupic zamiennik.

Sent from my iPhone using Tapatalk
        macrozone - forum o makrofotografii | flickr.com/maciejnielubowicz/

Pozdrawiam
        MAck

Komentarz

• zanzi81
          Dopiero zaczyna
          • 2015
          • 15

Zamieszczone przez fristajlor
          Wpisz w googlu pilot canon. Pierwsze 10 wynikow to to czego szukasz. Ew mozesz kupic zamiennik.
          A czytałeś w ogóle mój pierwszy post? Bo RC-6 już mam i raczej nie jest to to czego szukam.

Komentarz

• mirror
            Pełne uzależnienie
            • 2018
            • 1535

Zamieszczone przez zanzi81
            Szukam czegoś do wyzwalania dwóch aparatów jednocześnie, tzn. wciskam spust w aparacie nr 1 i automatycznie przez nadajnik idzie sygnał do wyzwalania migawki w aparacie nr 2. Wiem, pewnie słabo szukam, ale jestem zalewany produktami do wyzwalania lamp. Czy ktoś jest w stanie mi coś sensownego polecić?
            warto by było wiedzieć jakie to korpusy - jakiś czas temu szukając jakiegoś budżetowego rozwiązania twojego problemu - typu dwa kabelki mocno skręcone, potem chińskiego mniej budżetowego które ma szansę zadziałać - skończyłem na komplecie pocket wizzard flex tt5 i mini tt1 - u mnie wyzwala dwa korpusy 5DIII lub 6D (fajnie się foci z ręki na dwa korpusy ), mieszankę też wyzwala ale musiałem porozmawiać z miłą panią z pomocy technicznej pocket wizzarda , przypuszczam że nowsze packet wizzardy też to zrobą - powinno być w opisie - pocket wizard twierdzi że takie wyzwalanie to nietrywialny temat ale pewnie daje się to również zrobić kawałkiem druta i sznurkiem do snopowiązałki
            Ostatnio edytowany przez mirror; 58955.
            EOS 3, 5D, R5

Komentarz

• mirror
              Pełne uzależnienie
              • 2018
              • 1535

jeszcze bym zapomniał trzeba kabelek kupić ja zrobiłem (znaczy wydziergałem) go z chińskiego wężyka o niemieckiej nazwie za 19zł bo ta bardzej pro wtyczka canonowa jest chyba niedostępna - jednak sznurek do snopwiązałek to temat wiecznie żywy
              Ostatnio edytowany przez mirror; 58955.
              EOS 3, 5D, R5

Komentarz

Pracuję...