Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ToleDo
    Bywalec
    • 2010
    • 119

Ja mam LP-E5 Phottix Titan i IMHO to jakieś 90-95% oryginałów Canona.
    Jak dla mnie to dobre zamienniki za 1/3 ceny.
    Każdy ma takiego

na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12226

Zamieszczone przez gadget_zary
      Ma ktoś jakieś dłuższe doświadczenia z zamiennikami Phottix Titan LP-E6 ?? Mam delt'y od dłuższego czasu i złego słowa powiedzieć nie mogę i jestem ciekaw jak jest z phottixami
      mam od jakiegos miesiaca takiego Phottiksa i dziala, aczkolwiek w porownaniu z uzywanym oryginalem albo innym zamiennikiem marki "jakies mejd in czajna" jest zauwazalnie slabszy. nie wiem jak Delty, ale z drugiej strony cenowo Phottix jest na tyle fajny, ze nie ma co wybrzydzac. inna kwestia, ze to moze byc kwestia egzemplarza, mialem wczesniej phottiksowskie LP-E5 do 450D i dzialaly jak zloto...
      www albo tez flickr

Komentarz

• gadget_zary
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1046

No ja mam Delty LP-E6 x3. I są słabsze niż ori ale za 80 zł nie ma co wybrzydzać bo i tak używam 2x w gripie . Dzięki za opinie, akurat trafiła mi się okazja na 2 sztuki Phottixow Zobaczymy co z nimi będzie.

Komentarz

• Bolek02
          Pełne uzależnienie
          • 2010
          • 3225

Używam zamiennika Phottix Titan LP-E6 z nowym chipem od września 2011 i jak dotąd jestem zadowolony. Wykonany dość porządnie jak na zamiennik.
          Używany naprzemian z dwoma oryginałami i jakoś specjalnie nie odstaje od reszty
          Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181.
          Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• gadget_zary
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 1046

Żeby nie zakładać nowego tematu: Używa ktoś ładowarki do LP-E6 innej niż ori ? Ładowarka ori to koszt kilkuset zł a np. delta to 15 zł... ? Posiadam taką do BP-511/511A i czasem sam nie wiem czy ładuje czy nie. (tj. ciągle pali się czerwona lampka sygnalizująca ładowanie a 20d niestety nie ma procentowego licznika poziomu baterii chociaż wszystko wydaję się ok jak do tej pory - sprawdzając akk na ori ładowarce)

PS. Dzisiaj dostałem Phottixy Titan LP-E6, poszły z marszu na rozładowanie tego co było i naładowanie ich do pełna. Póki co wszystko ok - brak problemów z komunikacją bateria-body, czy ładowarką. Poużywam trochę to zobaczymy jak wypadną w porównaniu z LP-E6 od Delty.

Komentarz

• Mixas
              Coś już napisał
              • 2008
              • 94

A akumulatory firmy Newel ktoś używał z 5d mk II?
              Do robienia zdjęć używam komórek...
              ... szarych.

Komentarz

• lucas_g
                Coś już napisał
                • 2008
                • 58

Używam zamiennika Phottix z 7D. Ostatnio zrobiłem na nim ponad 700 fotek do pełnego rozładowania. Większość robiona serią. Z wyświetlacza korzystam dużo. Wynik oceń sam, bo ja nie mam bezpośredniego porównania z innymi aku.
                Ostatnio edytowany przez lucas_g; 17685.

Komentarz

• Majkes
                  Coś już napisał
                  • 2009
                  • 64

Czy mając oryginalną baterię i zamiennik delty w gripie nie będzie problemu z pokazywaniem zawartości baterii? Skoro z obu aku idzie równo to mniej więcej będę wiedział jaki jest poziom, tak?

Oryginały są tak cholernie drogie...

Komentarz

• gadget_zary
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1046

Nie będzie problemów (Canon LP-E6 + Delta LP-E6)

Komentarz

• komer34
                      Dopiero zaczyna
                      • 2011
                      • 39

Nie chce mi się czytać całego wątku. Ale ojciec mi mówił że dobrym sposobem sprawdzenia baterii jest zważenie. Do zamienników pakują lekkie wypełniacze. Może ktoś zważy zamienniki?
                      CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II

Komentarz

• Matsunami
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 106

Kupiłem zamiennik Phottixa do 5D i mam problem z komunikacją, tzn często stan baterii mruga jakby aparat miał się zaraz wyłączyć, a w menu jest ciągle 100%. Po jakimś czasie pokazuje prawidłowy stan i potem znowu to samo :/
                        5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Komentarz

• gadget_zary
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1046

Widocznie jest jakiś problem z chipe'm. Sprawdź na ładowarce czy akumulator jest naładowany. No i ja bym zareklamował u sprzedawcy.

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Możesz tez sprawdzić aku na innym body czy jest podobnie. W ten sposób wykluczysz ew. błąd współpracy z Twoim body.
                            Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• jeff.lebowski
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 171

Czy ktoś używał zamienników duracella? Sprawdzona marka i dobra cena. Warto kupować?
                              http://www.amazon.co.uk/Duracell-Rep...6903235&sr=8-1
                              Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Komentarz

• Widelec
                                Coś już napisał
                                • 2010
                                • 90

Mój Phottix Titan (wersja z super-duper chipem) jest niestety wyraźnie słabszy niż oryginał - 900 - 950 klatek, bez specjalnego przyglądania się każdej zrobionej (serie, lub panoramy), i pada. w międzyczasie żeby jeszcze mniej ciekawie - już po 800 potrafi zacząć migać i wyłączyć aparat. Poleży "rozładowany" z godzinę czy kilka, to po ponownym włożeniu do puchy jeszcze kilkanaście czy kilkadziesiąt (na spokojnie, nie serią) da się zrobić.
                                Innym problemem jest to, że jak rozładuję go do np. 20-40%, zostawię w torbie na parę dni czy tygodni, po włączeniu aparatu zawsze pokazuje 100% przez kilka - kilkanaście następnych klatek.
                                Słowem jednym - jest słabo. na szczęście tylko jedną sztukę mam, z konieczności bardziej niż chęci. Co oryginał to oryginał.
                                Tylko.... gdzie teraz kupić pewny oryginał ;]

Komentarz

Pracuję...