Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

Zamieszczone przez ozzman1
    Nawet jak ktos trafi walniety zamiennik to moze kupic sobie nowy, a nawet 2 i dalej jest do przodu z kasa.
    z jednym wyjatkiem: nie jesli jest to akumulator, ktory musi dzialac, np. dlatego, ze ktos ma tylko 2 sztuki i jest w srodku 2-tygodniowych wakacji.

dlatego tez akumulatory dobrze jest kupowac na wiosne, kiedy jest za wczesnie na zagramaniczne wyjazdy, ale juz dostatecznie cieplo, zeby mialy szanse na kilka normalnych cykli ladowania-rozladowania a na wakacje jechac tylko po sprawdzeniu, ze ogniwo jest pewne.

to jest ogolny problem akumulatorow czy zwlaszcza kart pamieci - owszem, mozna wymienic, ale jak sie cos uwali z dala od domu, to nie jest wesolo... a juz zwlaszcza z karta pamieci
    www albo tez flickr

Komentarz

• Penelopa

Ja kupiłam zamiennik 400D pół roku temu i wbrew czarnowidztwu co po niektórych nadal robię normalną ilość zdjęć - no zobaczymy...

Komentarz

• gadget_zary
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 1046

Ja mam już jakieś 1,5 roku zamiennik Bp511 Fotoenergia. I jak do tej pory za tą cenę (29 zł) trzyma się mega dobrze - spokojnie wytrzymuje 500 zdjęć.

Komentarz

• marekbodzioch
          Zablokowany
          • 2010
          • 38

jak czytam że ktoś robi na baterii 100 lub 200 zdjeć to mnie zdziwienie ogarnia.
          Przeciętnie robię 700-1000 fot na baterii.

Kiedyś podczas fotografowania koncertu widziałem jak jakis fotograf po każdym pstryku oglądał każde zdjęcie na monitorze przez 15-30 sekund.
          Ja się tak foci to mnie nie dziwi że akumulatory sa słabe.
          Ja podglądu na monitorze używam sporadycznie i przeważnie jest wyłączony.

Komentarz

• akustyk
            gajowy
            • 2004
            • 12226

Zamieszczone przez marekbodzioch
            Kiedyś podczas fotografowania koncertu widziałem jak jakis fotograf po każdym pstryku oglądał każde zdjęcie na monitorze przez 15-30 sekund.
            Ja się tak foci to mnie nie dziwi że akumulatory sa słabe.
            Ja podglądu na monitorze używam sporadycznie i przeważnie jest wyłączony.
            no bo ty przede wszystkim spust naciskasz. a jak ktos jest landszafciarzem (jak nizej podpisany) to przede wszystkim ustawia i nosi sprzet. a to tez uzywa moc
            www albo tez flickr

Komentarz

• meg83
              Coś już napisał
              • 2010
              • 65

ja używam zamienników phottix i śmigają jak oryginały

wręcz oryginał zaczął się mi buntować na mrozie (-20, bez gripa) szybciej od zamiennika jak nie chciało mi go wyciągać i nosić w kieszeni
              Facebook | Instagram | Twitter

Komentarz

• lukaszr
                Bywalec
                • 2009
                • 130

Kolega poprosił mnie o zakup jakiegoś aku do 7D. Kupiłem mu Phottixa TUTAJ. Zakup zrobiłem dokładnie tydzień temu wieczorem i dzisiaj odebrałem z poczty przesyłkę. Napiszę coś więcej jak aku zostanie przez niego przetestowane.

Komentarz

• agupio
                  • 2010
                  • 7

a różnią się czymś te Phottix-y czemu mają różne naklejki? Ww od http://allegro.pl/phottix-akumulator...97842457.html?

Też szukam zamiennika do 7d. Czy wszystkie potrzebują innej niż oryginalna ładowarki?

Komentarz

• wojciech794
                    Coś już napisał
                    • 2011
                    • 62

Witam wszystkich.
                    W środę odebrałem zamiennik do mojego 450d firmy phottix titan z hobbyplus. Po włożeniu pokazywał 2/3 mocy,do całkowitego wyładowania zdążyłem pstryknąć 3848 zdjęć w tym około 200 z wbudowaną lampą!!! Pojemność jest taka jak w oryginale,ładowałem zamiennik w oryginalnej ładowarce 2godz. i 40 min.Szczerze polecam i mam nadzieję że z żywotnością też mnie tak mile zaskoczy.

Komentarz

• akustyk
                      gajowy
                      • 2004
                      • 12226

4000 zdjec w 2 dni...?

szacun
                      www albo tez flickr

Komentarz

• RNz
                        Uzależniony
                        • 2007
                        • 708

Zamieszczone przez wojciech794
                        Po włożeniu pokazywał 2/3 mocy,do całkowitego wyładowania zdążyłem pstryknąć 3848 zdjęć w tym około 200 z wbudowaną lampą!!!
                        3848 na 2/3 baterii? nie przesadzasz?

Szczerze polecam i mam nadzieję że z żywotnością też mnie tak mile zaskoczy.
                        Wstrzymaj się z osądem, aż test nabierze wiarygodności w czasie.
                        Daj znać po kilku miesiącach i kilkunastu cyklach ładowania

Komentarz

• MC_
                          Pełne uzależnienie
                          • 2009
                          • 3444

Taka ilość pstryków jest do zrobienia.
                          Pytanie tylko czy ma to jakiś sens.
                          Ja tyle robię w rok. Ale ja jestem

Komentarz

• lukaszr
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 130

Ale to już nie chodzi o ilość pstryków w ciągu 2 dni tylko o to, że zrobił:

3848 zdjęć w tym około 200 z wbudowaną lampą!!!
                            Taka ilość nawet na całkowicie naładowanej baterii jest raczej niemożliwa. Chyba, że strzelił literówkę i 1 cyfrę za dużo

Komentarz

• dinderi
                              Pełne uzależnienie
                              • 2009
                              • 3028

W środę odebrał, czyli tak naprawdę to nie 2 dni a własciwie 1,5.
                              Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                              09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• wojciech794
                                Coś już napisał
                                • 2011
                                • 62

Dokładnie to w niecałe 3 godziny,taki mini teścik.Chodziło także o wystawienie komentarza
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                Oczywiście cały czas seria,jak aparat zwalniał dawałem mu chwile odpoczynku potem kilka serii z lampą wbudowaną,znów pauza i ponownie seria
                                !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                                nie ma pomyłki w druku,kartę formatowałem 3 razy!!!
                                Ostatnio edytowany przez wojciech794; 38323. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...