Zamienniki baterii

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bolek02
    Pełne uzależnienie
    • 2010
    • 3225

To byłby jakiś pomysł, tylko oryginalny grip do 7D to koszt ok 800zł i szczęka opada
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zamieszczone przez MC_
    Niekoniecznie. Oryginalną baterię można ładować w tej ładowarce Delty.
    To jest jakiś pomysł - nie wiedziałem, że to tak działa. Tylko zastanawiam sie czy ładowanie oryginalnego aku w ładowarce Delty nie odbije się niekorzystnie na jego żywotności .
    Ostatnio edytowany przez Bolek02; 34181. Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• MC_
      Pełne uzależnienie
      • 2009
      • 3444

A tego to już Ci nie powiem.
      Ja jadę głównie na oryginalnym. Delta tylko jako zapas "w razie czego" robi.

Komentarz

• Bolek02
        Pełne uzależnienie
        • 2010
        • 3225

No i w sumie tak ma być - jako zapas nienaruszalny. Skoro na oryginalnym aku z kompletu można pstryknąć 1000 zdjęć, to ja więcej naraz nigdy nie zrobię. Możnaby się z czasem pokusić o drugi oryginał, tylko gdzie taki kupić żeby nie trafić na podróbę
        Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Komentarz

• MC_
          Pełne uzależnienie
          • 2009
          • 3444

Ja bym napisał gdzie, ale zaraz znajdzie się taki jeden nieznoszący konkurencji innych sprzedawców...

Komentarz

• dinderi
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3028

Zamieszczone przez Bolek02
            No i w sumie tak ma być - jako zapas nienaruszalny. Skoro na oryginalnym aku z kompletu można pstryknąć 1000 zdjęć, to ja więcej naraz nigdy nie zrobię. Możnaby się z czasem pokusić o drugi oryginał, tylko gdzie taki kupić żeby nie trafić na podróbę
            5DII, na oryginale Lp-e6 robi dużo więcej niż 1000 zdjęć. Kwestia czy robimy zdjęcia jednego dnia, czy w dłuższym okresie.

Zamieszczone przez MC_
            Ja bym napisał gdzie, ale zaraz znajdzie się taki jeden nieznoszący konkurencji innych sprzedawców...
            Ja napiszę. Tego jednego mam wśród ignorowanych więc mi lata, co on napisze
            Zadzwoń do Towersa, czyli www.foto-ivy.pl. Kupisz w normalnej cenie i z pewnością, że jak Ci się trafi feler, zostaniesz obsłużony tak jak trzeba.
            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Bolek02
              Pełne uzależnienie
              • 2010
              • 3225

Zamieszczone przez dinderi
              5DII, na oryginale Lp-e6 robi dużo więcej niż 1000 zdjęć. Kwestia czy robimy zdjęcia jednego dnia, czy w dłuższym okresie.

Ja napiszę. Tego jednego mam wśród ignorowanych więc mi lata, co on napisze
              Zadzwoń do Towersa, czyli www.foto-ivy.pl. Kupisz w normalnej cenie i z pewnością, że jak Ci się trafi feler, zostaniesz obsłużony tak jak trzeba.
              No właśnie do niego pisałem i towar ma być po 8 maja .
              Mam tylko wciąż dylemat, bo skoro potwierdzasz, że na oryginalnym aku da się zrobić ponad 1000 zdjęć, to może wystarczy jednak zamiennik.
              Oryginał kosztuje 265zł a zamiennik Phottix-a tylko 85zł z nowym chipem.
              Alternatywą jest zakup gripa + 6x Eneloop = komplet w cenie aku oryginalnego.
              Zamieszczone przez MC_
              Jeśli nie chcesz pisać na Forum, to daj znać na priva - będę wdzięczny.

Komentarz

• MC_
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3444

A czy grip jest Ci faktycznie potrzebny?
                Z A700 miałem gripa praktycznie od początku. Z 5d2 nie mam, bo gripy do Canona są jak kołkiem ciosane - nie dość, że brzydkie jak noc, to jeszcze średnio wygodne. Za eneloopy kilka pln też zapłacisz.
                Jeśli druga bateria ma być zapasem, to kup "zamiennik" - Phottix lub Delta (ten drugi u wspomnianego wyżej sprzedawcy)

Komentarz

• myslidar
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 1010

Nie do wszystkich Canonów są brzydkie, do 7D oryginał jest bardzo fajny i dobrze wygląda i dobrze się go trzyma.

Ja bym kupił 2 czy nawet 3 zamienniki z chipem zamiast 1 oryginału. Używam Phottixów i jestem zadowolony.
                  Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
                  Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Komentarz

• MC_
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 3444

Do 5d2 i innych starszych jest ;-)

Komentarz

• myslidar
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1010

Tak, tu się zgadzam, zwłaszcza cena oryginału do 5D II jest bardzo brzydka

Komentarz

• Bolek02
                        Pełne uzależnienie
                        • 2010
                        • 3225

Nie no, grip nie jest mi niezbędny w 7D. Mam w 5D oryginalny i czasem sie przydaje ale nie jest niezbędny. Jednak za taką kasę oryginału już nie kupię do 7D. Moze faktycznie na początek wezmę tego nowego Phottixa za 85zł. Ta cena jest do przeżycia nawet jeśli będzie w połowie tak dobry jak oryginał

Komentarz

• myslidar
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1010

Raczej będzie zadowolony, ja ostatnio kupiłem sobie z przymusu ładowarkę do tych bez chipa no i najbardziej się opłacał zakup z dodatkowym zamiennikiem, ale jakimś no name. Wczoraj akurat miałem okazję ładować i jego i Phottixa. Trochę się zdziwiłem, bo jak wziąłem do ręki jeden i drugi to Phottix jest zauważalnie cięższy. Także sprawa dosyć ciekawa

Komentarz

• Bolek02
                            Pełne uzależnienie
                            • 2010
                            • 3225

Zamieszczone przez myslidar
                            Nie do wszystkich Canonów są brzydkie, do 7D oryginał jest bardzo fajny i dobrze wygląda i dobrze się go trzyma.
                            .
                            Nie rozumiem - wydaje mi się że oryginalne gripy Canon-a do wszystkich modeli są podobne. Najciekawsze jest to, że przy tym samym aku gripy różnią sie tylko połozeniem bolca centrującego i potrafia przy nowszym modelu body kosztować 2 razy tyle tak jest np. w 5D i 50D
                            Nie miało byc nowszym tylko droższym body

Komentarz

• myslidar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1010

Ten z 7D jest bardziej wyprofilowany przez co lepiej się prezentuje, ale to moje subiektywne zdanie.

Komentarz

• Bolek02
                                Pełne uzależnienie
                                • 2010
                                • 3225

Nie miałem go jeszcze w łapkach ale muszę porównać z tym od 5D. Jednak nie bardzo mi sie uśmiecha wydać ok. 800zł

Komentarz

Pracuję...