Światłomierz jako aplikacja na smartfona

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • fro
    Bywalec
    • 2009
    • 160

Światłomierz jako aplikacja na smartfona

Przypadkiem natknąłem się na takie aplikacje (jest ich kilka) - chodzi mi konkretnie o te aplikacje które działają jako światłomierz światła padającego tzw. incident light meter, bo na pewno te działające na zasadzie pomiaru światła odbitego działają gorzej niż światłomierz w puszce. Czy ktoś używał, jaką apkę, czy możecie coś napisać? W opisach w google play jedni chwalą, drudzy piszą, że bez sensu. To samo na Youtubie. Fajnie było by mieć coś takiego w fonie i czasami skorzystać, a na światłomierz, nawet najtańszy (800-900zł) zawsze brak kasy
  • rojo
    Początki nałogu
    • 2004
    • 348

Odp: Światłomierz jako aplikacja na smartfona

nie lepiej takie coś?
    światłomierz szt 3 ... lata 70te (3058363992) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    od razu + 100 do lansu jak wyciągniesz
    rojo
    https://www.instagram.com/wojtekrojek/

Komentarz

• airhead
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2495

myślę, że stary ruski lub polski światłomierz za 30 zł będzie dokładniejszy
      Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
      Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• fro
        Bywalec
        • 2009
        • 160

Czułość w DIN, że o maksymalnej nie wspomnę Do tego to bym jeszcze kalkulator potrzebował To jeszcze cuda selenowe. Bez pytania innych wiem, że apka na androida lepiej się spisze

Komentarz

• alf
          • 2009
          • 6

beeCam Light Meter - zaskoczył mnie pozytywnie - porównywałem jego wskazania do Sekonic`ów i nie było wielkiego rozstrzału. Wiadomo, do poważnych zastosowań warto zainwestować w coś poważnego, ale jak za darmoszkę - nie jest zły.

Komentarz

• raskoks
            Coś już napisał
            • 2012
            • 51

zdaje sie ze srednio dziala na SGS2 - i tak to u mnie wyglada wlasnie. w tych aplikacjach wiele zalezy od telefonu (paratu,czujnikow w nim)

Komentarz

• fro
              Bywalec
              • 2009
              • 160

To przetestuję beeCam na SGIII bo ku niemu się również skłaniałem na próbę.

Komentarz

Pracuję...