Manfrotto 055XPROB + 501HDV

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Odp: Manfrotto 055XPROB + 501HDV

Zamieszczone przez zaitsev
    To ciekawe, bo jak ja filmuję (a filmuję dużo) to nogi są stabilne. Chyba, że REDa wrzucasz, to faktycznie.
    Wiesz jak ja filmuję to liczy się to co dla mnie jest dobre i sprawdzone, także nie bierz tego do siebie ale zwyczajnie polecam tylko rozwiązania sprawdzone w boju osobiście . Całe lata męczyłem się z różnymi statywami do foto przy filmie i nigdy nikomu nie będę tego polecał, a że da się - pewnie że się da. I z parasola można statyw zrobić .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Komentarz

• zaitsev
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 1660

Zamieszczone przez Kolekcjoner
      Wiesz jak ja filmuję to liczy się to co dla mnie jest dobre i sprawdzone, także nie bierz tego do siebie ale zwyczajnie polecam tylko rozwiązania sprawdzone w boju osobiście . Całe lata męczyłem się z różnymi statywami do foto przy filmie i nigdy nikomu nie będę tego polecał, a że da się - pewnie że się da. I z parasola można statyw zrobić .
      A, no chyba, że tak. Bo ja raczej to odebrałem tak, że sprawdzałeś i uznałeś, że się nie nadaje i nie polecasz, a nie że "polecasz tylko rozwiązania sprawdzone osobiście".
      Kręcę i kręciłem na tych nogach i prawie tej samej głowicy (701HDV - o połowę lżejsza od 501) dziesiątki godzin i złego słowa nie mogę powiedzieć począwszy od stabilności, przez ergonomię po wytrzymałość i na pewno nie tylko "da się", ale "jest do tego przeznaczony".
      Oczywiście nie jest to profi filmowy komplet i nie jest "fabrycznie uniwersalny", ale poza tym moim jest wart swojej ceny i u kolegi się sprawdzi.

Komentarz

• Przemek_PC
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 2462

701 to nie tylko połowa wagi 501 ale też brak regulacji oporów w pionie i poziomie. Ustaw duży opór w 501 w poziomie i doświadczysz tego co ja czyli przesuwających się nóg po podłożu.

Komentarz

Pracuję...