Drukarka do zdjęć z CISS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ukasus
    Bywalec
    • 2007
    • 165

Drukarka do zdjęć z CISS

Chce kupić drukarkę do zdjęć (a4 wystarczy) z systemem zasilania CISS.
    Po przejrzeniu opinii na forach doszedłem do wniosku ze najlepsza dla mnie:
    OKAZJA !! NOWY EPSON P50+CISS+600ml TUSZU INK MATE (2552089290) - Allegro.pl - Wi
    Jedyna wątpliwość to tusze.
    Czy ktoś drukował na takich tuszach ?
    Czy po skalibrowaniu jest duża różnica miedzy tymi a Lysonem.
    Eos system
  • michalab
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1580

Odp: Drukarka do zdjęć z CISS

Chyba mam ten sam zestaw (choć kupowany w innym miejscu - też w Warszawie, ale pod Poniatoszczakiem)
    Po oprofilowaniu ten zestaw daje radę jeśli chodzi o odwzorowanie zaraz po wydruku, problem że przy pewnym rodzaju oświetlenia (nie wiem jakim) wydruki szybko bledną. Te które powiesiłem sobie w pracy wyblakły bardzo szybko (po 3 miesiącach chyba) i nierównomiernie (w sensie różne kolory w różnym stopniu) więc nie nadają się do oglądania, natomiast te które wiszą u mnie w domu po ponad roku nadal daje się oglądać, choć jak położysz obok nowego wydruku to różnicę (w jasności, w barwie jest znacznie mniejsza) zauważysz bez problemu.

Ostatnio czytałem, że wypuścili fabryczną wersję tego epsona z ciss, może za sam ciss fabryczny nie warto przepłacać, ale mieli też wypuścić oryginalny tusz w buteleczkach, więc pewnie można z tych butelek przelać do nie fabrycznego ciss. Opcja chyba tańsza od Lysona, a na wydruki z oryginalnych tuszy narzekać nie mogę. Oprofilować trzeba oczywiście i tak.
    Ostatnio edytowany przez michalab; 8064.
    Zapraszam

Komentarz

• Mr_Black
      Bywalec
      • 2005
      • 186

Mam podobny zestaw od roku (z tym że sprzedający to TrigonInk) i jestem bardzo zadowolony. Nie używałem lysona więc nie wiem czy jest różnica. Drukarki nie kalibrowałem i bez tego też efekt jest zadowalający. Ostatnio zamówiłem kolejne 1,5 litra tuszu, dolałem i wszystko ładnie śmiga. Raz na miesiąc konieczne jest przeprowadzanie procedury czyszczenia głowicy.

Komentarz

• ukasus
        Bywalec
        • 2007
        • 165

Czy przy podłączanym ciss górna klapa cały czas ... nawet gdy drukarka jest wyłączona musi być otwarta ??
        Zastanawia mnie jak rozwiązano problem wejścia "rurek" z tuszem do środka drukarki.
        Eos system

Komentarz

• Mr_Black
          Bywalec
          • 2005
          • 186

Nic nie jest otwarte, da się oszukać czujnik, przy zakupie dostaniesz instrukcję.

Komentarz

• michalab
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1580

Zamieszczone przez ukasus
            Czy przy podłączanym ciss górna klapa cały czas ... nawet gdy drukarka jest wyłączona musi być otwarta ??
            Zastanawia mnie jak rozwiązano problem wejścia "rurek" z tuszem do środka drukarki.
            Otwarta nie, ale jest uchylona, przynajmniej w moim ciss. Rurki są dosyć cienkie i położone obok siebie, klapa z prawej strony nie domyka się na jakieś 2-3mm, a z lewej musi być domknięta bo tam jest czujnik otwarcia klapy - jak wykryje otwartą klapę, to drukarka przestaje pracować. W moim systemie nie trzeba modyfikować drukarki po włożeniu normalnych kartridży jest jak było wcześniej.
            Zapraszam

Komentarz

• ukasus
              Bywalec
              • 2007
              • 165

Czy to normalne ze górna klapa przy drukowaniu czasami podskakuje?
              Ogólnie z cissem drukowanie jest dosyć głośne czy tylko ja tak mam?
              Eos system

Komentarz

• michalab
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1580

Czy to normalne ze górna klapa przy drukowaniu czasami podskakuje?
                Chyba tak, u mnie w każdym razie też tak jest, leży na niej książka, żeby nie podskakiwałą
                Ogólnie z cissem drukowanie jest dosyć głośne czy tylko ja tak mam?
                Ja nie zauważyłem różnicy, ale bez Ciss praktycznie nie drukowałem.
                Zapraszam

Komentarz

• tomkod
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 136

A na czym polega ta głośność? Drukowanie atramentową zawsze jest głośniejsze bo głowica jednak lata i generuje głos, do tego rolki pchające papier. Ja mam L800 czyli "wbudowany" CISS i ogólnie drukowanie ciche nie jest ale głośne raczej też nie.

Komentarz

Pracuję...