Karty Silicon Power Compact Flash

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kosa14
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 41

Karty Silicon Power Compact Flash

Witam. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o kartach które pojawiły się na allegro, a są to: Silicon Power Compact Flash. Do tej pory używałem samych sandisków ale zastanawiam sie czy wartko kupic taka kartę, która o zblizonych parametrach jest polowe tańsza?
    Canon 7D, Canon EOS 40D; BG-E2N; Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, Tokina 12-24 F4 AT-X PRO DX, CANON EF 50/1.4; Canon EF 70-200 f/4L IS USM; Falcon 8mm f/3.5 Fisheye, Speedlite 580exII,
  • savage67
    Bywalec
    • 2010
    • 122

Kupiłem 16GB 400x (ok 2 m-ce temu) . Jak na razie spisuje się bardzo dobrze. Nie robiłem testów na serii ale jestem przekonany, że szybciej bufor aparatu się zapcha niż karta. Moja 50'ka ją akceputje

Komentarz

• Kito
      Dopiero zaczyna
      • 2009
      • 47

Savage67 - sprawdź proszę kartę przy szybkich seriach. Cenka rzeczywiście dobra ale jeśli na 6 zdjęć 2 miały by być z błędem to dziękuję za taki interes.
      FB - http://www.facebook.com/krzysztof.kito.wierzbicki
      C40D, C5DMKII, 6 szkiełek (w porywach do 10) i kilka lampek
      Ślubne i inne na www.fotoduet.eu

Komentarz

• kosa14
        Dopiero zaczyna
        • 2005
        • 41

Bo moze to jak z bateriami. ta sama technologia pod różnymi brandami.
        Canon 7D, Canon EOS 40D; BG-E2N; Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, Tokina 12-24 F4 AT-X PRO DX, CANON EF 50/1.4; Canon EF 70-200 f/4L IS USM; Falcon 8mm f/3.5 Fisheye, Speedlite 580exII,

Komentarz

• dziobolek
          Pełne uzależnienie
          • 2008
          • 2634

Zamieszczone przez kosa14
          Witam. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o kartach które pojawiły się na allegro, a są to: Silicon Power Compact Flash. Do tej pory używałem samych sandisków ale zastanawiam sie czy wartko kupic taka kartę, która o zblizonych parametrach jest polowe tańsza?
          Fiuuu, fiuuu... Niebawem minie dekada, od momentu wejścia firmy Silicon Power Computer & Communications Inc.
          na rynek pamięci masowych, a niektórzy nadal się zastanawiają,
          -"co t za firma??? jakiś kolejny no name??? czy cóś..."
          Ojjj... i wszystko jasne ;-)

Pozdrówka!
          "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
          Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
          tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Komentarz

• kosa14
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 41

No wiec widać że są ale tez wszędzie pisze się lexary, san-diski czasem kingstony wiec taki silikon wydaje się mało profesjonalna firma produkująca karty. ale dziękuje kupie jedna i zobaczę jak się spisuje

Komentarz

• MariuszJ
              Pełne uzależnienie
              • 2009
              • 1697

Silicony dzieci robią po południu, już mocno głodne... Sandiski z rana - dlatego te ostatnie są takie wypasione...
              Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• davnes
                Coś już napisał
                • 2009
                • 61

ja mam 2 karty Silicon Power SDHC 4 GB Class 10 od ponad roku , i jak narazie działają bez najmniejszego zarzutu . ale przyznam się też ze nie robiłem nimi tesów wydajnościowych i nie wiem czy rzeczywiście spełniają normy technologii Class 10.
                patrze na świat poprzez jasne słoiki

Komentarz

• tezmarek
                  Uzależniony
                  • 2009
                  • 840

Zamieszczone przez kosa14
                  Pomyszkowałem w internecie i ludzie piszą, że CF Silicon Power 200x, to praktycznie to samo, co TRANSCEND 133X. A więc róznica w cenie jest rzędu 15% a nie 50%. O SP 400x niewiele wiadomo, a 600x nie są wcale takie tanie.
                  Może ma ktoś ma CF SP 400x - sam jestem ciekaw do czego można to porównać...

Komentarz

• savage67
                    Bywalec
                    • 2010
                    • 122

No to zrobiłem małe porównanie.
                    Mam jeden czytnik - Lexar Multi Reader 24 in 1 i takim zczytywałem. Dwie karty celem porównania.
                    Lexar CF Professional 300x 8GB UDMA oraz Silikon Power 400x 16GB. Testowałem na moim starym notebooku Acer TravelMate 8003 , nie wiem czy to ma coś do rzeczy ale podaję. W zasadzie jeżeli są testowane w tych samych warunkach to nie powinno to wpłynąć na wynik.

Najpierw Lexar :

I Silicon Power

Możliwe, że na wynik wpłynął sam czytnik, który lepiej współpracuje ze "swoją" kartą.

Komentarz

Pracuję...