jaka karte CF wybrac

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rypson
    Bywalec
    • 2007
    • 225

jaka karte CF wybrac

Witam.. pozwole sobie zapytac co byscie poradzili ?? jaka konkretna karte wybrac CF ?? musze dokupic 3 moze 4 karty po 8gb.... Cos doradzicie... Cena ?? hmmm adekwatna do produktu bardziej zalezy mi na jakosci niz na cenie z tym ze nie chcialbym tez wydac zaraz niewiadomo ile na jedna karte. Potrzebuje karte ktora by mi szybko RAWy zapisywala na 5d mk II
  • zaitsev
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 1660

SanDiski Extreme zbierają dobre opinie... Mam 2x wersję III 4GB, polecam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomniałem dodać, że używam ich z 5D1, ale na 5D2 również powinny wystarczyć.
    Ostatnio edytowany przez zaitsev; 18103. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• rypson
      Bywalec
      • 2007
      • 225

No to juz konkret... wlasnie rozmyslalem nad SanDiski Extreme albo cos od Lexara moze....

Komentarz

• wiktor2323
        Pełne uzależnienie
        • 2009
        • 1290

Sandisc ma fajną nową serie kart Ultra mają 30mb/s co moim zdaniem powinno wystarczyć 8gb kosztuje 109zł. Osobiscie mam 4gb lexara x233 i nie mniałem problemów
        Facebook

Komentarz

• overseer
          Coś już napisał
          • 2010
          • 97

Zamieszczone przez rypson
          No to juz konkret... wlasnie rozmyslalem nad SanDiski Extreme albo cos od Lexara moze....
          Lexara nie polecam, używałem z 40D i po paru miesiącach po prostu się rozsypała - na szczęście straciłem niepotrzebne zdjęcia...
          Canon 40D+grip, Canon 24-70 f/2.8 , Canon 70-200 f/2.8 IS, Canon 100mm f/2,8 IS Macro, Falcon 8mm Fish-eye, Canon 580EXII, Manfrotto 055XPROB + głowica 488RC2 + Tamrac Expedition 6

Komentarz

• rypson
            Bywalec
            • 2007
            • 225

uuuu to nie dobrze... niechcialbym stracic zdjec :P

Komentarz

• Fik
              Coś już napisał
              • 2008
              • 99

na ten temat było wiele, sandysków jest sporo podróbek , zerknij na PRETEC - nie podrabiają, są szybkie i nie padają - są tanie jak na swoją szybkość x333 .
              Mam i polecam.
              C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....

Komentarz

• wiktor2323
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 1290

Fik ja szukałem informacji na temat preteców bo stosunek ceny dop jakości jest bardzo dobry, ale słyszałem, że z zółtym systemem są straszne problemy a i w canonach takie się pojawiają.
                Facebook

Komentarz

• lukaszlada
                  Coś już napisał
                  • 2008
                  • 71

Ja poki co mam 2 karty
                  Sony 8GB 306x - bardzo dobra i szybka karta!
                  Pertec 2GB 133x - kupiłem ją razem z aparatem i jakoś nie narzekam.

Jednak teraz stoję przed wyborem kolejnych kart i z pewnością będą to sandisc 8GB, wszyscy moi znajomi na nich pracują i są bardzo zadowoleni. Sądzę że wybiorę karty UDMA, czyli 306x.

Komentarz

• najeli
                    Uzależniony
                    • 2008
                    • 992

ja mam cztery 8-mio gigówki: 2x sandisk extreme III, 1x kingston Elite Pro 133X i 1x transcend 133x

Za sandiski dałam ok 160zł sztuka, transcend kosztował 80zł (żałuję, że nie kupiłam dwóch ;-)) a kingston nie pamiętam, coś koło 100-120zł. Kupowane półtora roku temu. Transcenda w sumie brałam w ciemno, ale potem na takim teście prędkości kart do body nieźle wypadał (gdzieś tu na forum był do tego link, ciekawe porównanie).

Żadna mi się nie przytyka (po serii raw+jpg oczywiście przez chwilę bufor mruga), wszystkie szybko się zgrywają na dysk. Z żadną nie miałam nigdy problemów.
                    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
                    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Komentarz

• czerwiniak
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 196

SanDisc używam i polecam jak koledzy.
                      Ja bym Ci proponował nie 8GB tylko np.2 x 4GB nie daj Panie jak któraś 8-mka będzie miała awarję to cały materjał pójdzie w pi^^^u.
                      5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
                      ---------------------------------------

Komentarz

• aligator16
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 457

Uzywam lexarów od samego początku - czyli ok. 1,5 roku, i ani razu mnie nie zawidoły. Mam wersje 300x i razem z czytnikiem też lexara śmiga aż miło
                        Aha i tak lepiej brać mniejsze karty, no chyba że ma się 50mln pikseli no to nie ma wyboru ;]

Komentarz

• sergi
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 413

Zamieszczone przez czerwiniak
                          Ja bym Ci proponował nie 8GB tylko np.2 x 4GB nie daj Panie jak któraś 8-mka będzie miała awarję to cały materjał pójdzie w pi^^^u.
                          4GB to juz trochę mało jak na 5DmkII, na jednej karcie zmieścisz około 130 RAWów w pełnej rozdziałce.
                          5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
                          :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
                          :: Motywy wordpress

Komentarz

• Dzygit-Dublin
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 754

Witam

lexar ok, topiony deptany gubiony i na razie działa choć nie wygląda tak ładnie już.
                            Sandisk 60mb/s działają super tez i cena ok.

Na kartach się nie oszczędza bo później to się mści.

Darek
                            pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Komentarz

• czerwiniak
                              Bywalec
                              • 2007
                              • 196

Zamieszczone przez sergi
                              4GB to juz trochę mało jak na 5DmkII, na jednej karcie zmieścisz około 130 RAWów w pełnej rozdziałce.
                              to żeczywiście troche za mało, no ale bardziej bezpieczniej
                              5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
                              ---------------------------------------

Komentarz

Pracuję...